Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Soutěž o knihu Osm chutí Asie

Máme pro vás novou soutěž o knižní novinku "Osm chutí Asie", kterou nám věnovalo nakladatelství Smart Press.

61563_mediumShahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, se s vámi v této kuchařce podělí nejen o recepty a postupy asijské kuchyně, ale také o příběhy, které se za nimi skrývají. Každá kapitola knihy je věnována jedné typické asijské surovině. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty či drinky, každý je navíc doplněn fotografií. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám, v knize najdete i tipy, kde sehnat potřebné suroviny.

Soutěžní otázky:

SaSaZu je

a) Oblíbená asijská restaurace s hudebním klubem v Praze
b) Vietnamská kuchařka, která Shahafovi pomáhala s přípravou knihy
c) Základní surovina asijské gastronomie

Shahaf získal ocenění

a) Nejlepší svíčková v Praze podle časopisu Hodinka
b) Čtyři hvězdičky gastroprůvodce Michelin
c) Michelin Bib Gourmand pro svou restauraci

Která surovina NEPATŘÍ do jídla Rendang

a) droždí
b) krevety
c) kokosové mléko

Správné odpovědi zasílejte na e-mail info@srecepty.cz. Ve středu 21. listopadu 2012 vylosujeme tři správné odpovědi, které oceníme knihou Osm chutí Asie. Hodně štěstí! 


Odpovědi na otázky najdete v knize Shahafa Shabtaye a SaSaZu: Osm chutí Asie nebo na www.smartpress.cz

Fotogalerie

Šéfredaktor

09. 11. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Šéfredaktor
Dnešním dnem jsme losovali tři výherce dané soutěže a gratulujeme paní Bohuslavě z Horní Bečvy, panu Petrovi z Náchoda a paní Olze z Olomouce k výhře!

Šéfredaktor 21. 11. 2012, 08:58

Facebook komentáře