Máme pro vás novou soutěž o knižní novinku "Osm chutí Asie", kterou nám věnovalo nakladatelství Smart Press.
Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, se s vámi v této kuchařce podělí nejen o recepty a postupy asijské kuchyně, ale také o příběhy, které se za nimi skrývají. Každá kapitola knihy je věnována jedné typické asijské surovině. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty či drinky, každý je navíc doplněn fotografií. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám, v knize najdete i tipy, kde sehnat potřebné suroviny.
Soutěžní otázky:
SaSaZu je
a) Oblíbená asijská restaurace s hudebním klubem v Praze
b) Vietnamská kuchařka, která Shahafovi pomáhala s přípravou knihy
c) Základní surovina asijské gastronomie
Shahaf získal ocenění
a) Nejlepší svíčková v Praze podle časopisu Hodinka
b) Čtyři hvězdičky gastroprůvodce Michelin
c) Michelin Bib Gourmand pro svou restauraci
Která surovina NEPATŘÍ do jídla Rendang
a) droždí
b) krevety
c) kokosové mléko
Správné odpovědi zasílejte na e-mail info@srecepty.cz. Ve středu 21. listopadu 2012 vylosujeme tři správné odpovědi, které oceníme knihou Osm chutí Asie. Hodně štěstí!
Odpovědi na otázky najdete v knize Shahafa Shabtaye a SaSaZu: Osm chutí Asie nebo na www.smartpress.cz
Šéfredaktor 21. 11. 2012, 09:58