Existuje obrovské množství druhů těstovin, ale špagety jsou prostě pro většinu z nás na neporazitelném prvním místě. Se špagetami je prostě zábava a navíc se k nim hodí téměř každá surovina. Je jen na vás, jak si je dochutíte. My jsme pro vás vybrali 3 neodolatelné recepty
Špagety s nivou a ořechy
Věděli jste, že se vlašské ořechy řadí mezi nejstarší konzumované potraviny? S největší pravděpodobností pochází ze Střední Asie a k nám dorazily někdy v období středověku. Díky ořechům můžete snížit hladinu cholesterolu v krvi.
Špagety s chřestem
Chřest je úžasná rostlina, kterou pro její léčivé a regenerační účinky znalo lidstvo již ve starém Orientu (před cca 5000 lety). Chřest má spoustu odrůd, ale u nás jsou těmi nejčastějšími - chřest zelený, bílý a fialový.
Žampionové špagety
Žampiony se v kuchyni začaly používat na začátku 20. století a od té doby jejich oblíbenost roste. Mají příjemnou chuť a můžete si je usmažit, uvařit, ugrilovat či zapéct v troubě. Dají se i zavařit nebo zmrazit.
Chcete-li si žampiony i jejich aroma a chuť uchovat, usušte je. Žampiony se doporučují především diabetikům. Pokud je budou pravidelně konzumovat, sníží se potřeba inzulinu a tak se může regulovat hladina cukru v krvi.