Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Špagety 3x jinak


Existuje obrovské množství druhů těstovin, ale špagety jsou prostě pro většinu z nás na neporazitelném prvním místě. Se špagetami je prostě zábava a navíc se k nim hodí téměř každá surovina. Je jen na vás, jak si je dochutíte. My jsme pro vás vybrali 3 neodolatelné recepty

Špagety s nivou a ořechy

Recept zde:


Věděli jste, že se vlašské ořechy řadí mezi nejstarší konzumované potraviny? S největší pravděpodobností pochází ze Střední Asie a k nám dorazily někdy v období středověku. Díky ořechům můžete snížit hladinu cholesterolu v krvi.

Postačí vám k tomu jen asi 80 g, což je asi 8 vyloupaných jader. Vlašské ořechy jsou bohaté na vitamín B1, B6, E, kyselinu listovou a obsahuje i hořčík a zinek. Tyto vitamíny jsou nepostradatelné pro správnou činnost našeho mozku i celé nervové soustavy. Také pomáhají zpomalit stárnutí.

Špagety s chřestem

Recept zde:

Chřest je úžasná rostlina, kterou pro její léčivé a regenerační účinky znalo lidstvo již ve starém Orientu (před cca 5000 lety). Chřest má spoustu odrůd, ale u nás jsou těmi nejčastějšími - chřest zelený, bílý a fialový.

Díky obrovskému množství vitamínů a minerálů je chřest tou pravou surovinou, která pomůže naší psychické i fyzické kondici. Chřest bývá nazýván jako elixír mládí, neboť pomáhá posilovat cévní systém, podporuje krvetvorbu a také posiluje naše srdce.

Žampionové špagety

Recept zde:

Žampiony se v kuchyni začaly používat na začátku 20. století a od té doby jejich oblíbenost roste. Mají příjemnou chuť a můžete si je usmažit, uvařit, ugrilovat či zapéct v troubě. Dají se i zavařit nebo zmrazit.


Chcete-li si žampiony i jejich aroma a chuť uchovat, usušte je. Žampiony se doporučují především diabetikům. Pokud je budou pravidelně konzumovat, sníží se potřeba inzulinu a tak se může regulovat hladina cukru v krvi.



Fotogalerie

Veronika

23. 09. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře