Špenát

Čerstvý špenát stráca pri izbovej teplote pomerne rýchlo nutričné hodnoty, listy špenátu treba vložiť do perforovaného plastového vrecka alebo do plastovej fólie, v chladničke vydržia aj 2 týždne. Špenát je jednoduché aj zamraziť, sparené lístky špenátu vydržia v mrazničke aj rok.  Krehký mladý špenát sa dá použiť aj v surovom stave do šalátov, pevnejší a tuhší špenát je potrebné tepelne upraviť. Listy špenátu pripravené na pare si zachovajú väčšinu svojich nutričných hodnôt. Ak ho budeme 5-10 minút blanšírovať v hodúcej vode, listy zbavíme horkosti a až 70 % dusičnanov.

přidejte na:
Chybí obrázek

07. 05. 2011


Další články

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.