Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Špikovanie mäsa

Slaninou špikujeme najmä chudé a suche mäsa. Slanina doda dobrú chuť aj mäsam chuťovo nevyrazným, napr: teľaciemu alebo hydine. Stuhnutú slaninu pokrájame na pásiky dlhé asi tri cm a široké asi tri štvrte cm a pomocou špikovacej ihlice ich prešpikujeme po okraji mäsa. Ak nemáme špikovaciu ihlu, môžeme to robiť špicatým nožom tak , že do mäsa urobíme otvor, nôž vytiahneme a do otvoru zasunieme slaninu. Mäso získa dobrú chuť, ak súčasne so slaninou zastrčíme do otvoru aj kúsok cesnaku. Prešpikované mäso necháme niekoľko hodín v chladničke uležať. Slaninu pri špikovaní vkládame vždy po dĺžke mäsového vlákna.

Jozef

17. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře