Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Světový den ledového vína 2013

A máme tady opět pátek, což znamená, že pro jsme pro vás připravili další gastronomický tip na víkend.

Tento víkend se v Lednicko-valtickém areálu uskuteční již 3. ročník mezinárodní soutěže „Světový den ledového vína“. Soutěž spočívá ve výběru toho nejlepšího ze světové produkce ledových a slámových vín.  Pro veřejnost je připraven Open Air Festival s bohatým programem. Vstup na tento festival je po oba dva dny ZDARMA! 


Světový den ledového vína 2013

V sobotu můžete ochutnat z rozsáhlé nabídky českých a moravských vinařů, podívat se na ukázky tradičních řemesl či ochutnat speciality regionální kuchyně (halušky, bramboráky se zelím,..), ale také neobvyklé nápoje (okurková či bezinková limonáda). K poslechu bude hrát Petr Nagy a skupina Indigo, shlédnout můžete různé gastro show či taneční vystoupení pohybového studia Znojmo.

Neděle bude probíhat v podobném duchu jako předchozí, avšak hudební doprovod zajistí skupina Hradišťan.

Mimo jiné je pro návštěvníky z řad široké veřejnosti připravena soutěž, v níž hlavní cenou je víkendový pobyt pro dvě osoby v turisticky přitažlivých destinacích České republiky. Každý den se losuje 10 hlavních výher. Pro účastníky soutěže, kteří nemají zájem o tuto cenu, jsou připraveny upomínkové předměty. 

Světový den ledového vína 2013
Barbora Šumná

30. 08. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře