I z obyčejné pomazánky můžete vytvořit delikatesu. Jejich příprava je snadná a použijete na ně cokoliv, co máte v ledničce. Pomazánky můžete naservírovat i nečekaným hostům. Ušetříte tím spoustu času a dopřejete jim chutné a nenáročné pohoštění. Která z pomazánek vás okouzlí svou chutí?
Jarní pomazánka s lososem (4 osoby)
Na její přípravu budete potřebovat tyto suroviny:
- Sýr žervé - 2 ks (neochucený)
- Zakysaná smetana - 200 g
- Uzený losos - 125 g (plátky)
- Šťáva z půlky citronu
- Jarní cibulka - 2 ks
- Sůl, mletý pepř (nejlépe bílý)
- Kopr - 2 větvičky
Pořádně si vyšlehejte zakysanou smetanu a sýr žervé. Plátky lososa pokrájíme na menší kousky, které ještě zakápneme šťávou z citronu. Cibulky nakrájíme najemno a spolu s kousky lososa přidáme do smetanového základu. Osolte a opepřete dle chuti. Kopr omyjte, trochu jej osušte a natrhejte. Ještě tyto natrhané kousky posekejte nadrobno a nasypte je do pomazánky. Nejlépe se k tomu hodí bílé pečivo - bageta, ciabatta či žemle. Ale klidně použijte i tmavé pečivo.
Pro milovníky hermelínu (4 osoby)
Budete potřebovat:
Jablko - 3 ks (větších rozměrů)
Hermelín - 1 ks
Bílý jogurt - 4 lžíce
Šťáva z citronu
Pepř
Stačí oloupat jablka, odstranit jádřince a nastrouhat. Aby chuť jablek více vynikla, nestrouhejte je moc najemno. Stejně přistupujte k hermelínu. Nahrubo ho nastrouhejte a vmíchejte k jablkům. Přidejte špetku pepře a trochu citronové šťávy. Nejlépe se k tomu hodí celozrnné pečivo, ale opět záleží na vaší chuti.