Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Svěží pomazánky nejen k večeři

I z obyčejné pomazánky můžete vytvořit delikatesu. Jejich příprava je snadná a použijete na ně cokoliv, co máte v ledničce. Pomazánky můžete naservírovat i nečekaným hostům. Ušetříte tím spoustu času a dopřejete jim chutné a nenáročné pohoštění. Která z pomazánek vás okouzlí svou chutí?

Jarní pomazánka s lososem (4 osoby)

Na její přípravu budete potřebovat tyto suroviny:

  • Sýr žervé - 2 ks (neochucený)
  • Zakysaná smetana - 200 g
  • Uzený losos - 125 g (plátky)
  • Šťáva z půlky citronu
  • Jarní cibulka - 2 ks
  • Sůl, mletý pepř (nejlépe bílý)
  • Kopr - 2 větvičky
Pořádně si vyšlehejte zakysanou smetanu a sýr žervé. Plátky lososa pokrájíme na menší kousky, které ještě zakápneme šťávou z citronu. Cibulky nakrájíme najemno a spolu s kousky lososa přidáme do smetanového základu. Osolte a opepřete dle chuti. Kopr omyjte, trochu jej osušte a natrhejte. Ještě tyto natrhané kousky posekejte nadrobno a nasypte je do pomazánky. Nejlépe se k tomu hodí bílé pečivo - bageta, ciabatta či žemle. Ale klidně použijte i tmavé pečivo.

Pro milovníky hermelínu (4 osoby)

Budete potřebovat:

  • Jablko - 3 ks (větších rozměrů)

  • Hermelín - 1 ks

  • Bílý jogurt - 4 lžíce

  • Šťáva z citronu

  • Pepř


Stačí oloupat jablka, odstranit jádřince a nastrouhat. Aby chuť jablek více vynikla, nestrouhejte je moc najemno. Stejně přistupujte k hermelínu. Nahrubo ho nastrouhejte a vmíchejte k jablkům. Přidejte špetku pepře a trochu citronové šťávy. Nejlépe se k tomu hodí celozrnné pečivo, ale opět záleží na vaší chuti.

Fotogalerie

Šéfredaktor

16. 03. 2018


Přidat komentář

Facebook komentáře