Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Svíčková na smetaně

Připravte si společně s námi svíčkovou na smetaně! Krok za krokem Vám pomůže náš video-recept. 

Ingredience:
  • 1,2 kg hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
  • 200 g vepřového špeku
  • 200 g másla
  • 1 větší cibule
  • 8 středních mrkví
  • 2 kořeny petržele
  • 100 g celeru
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • tymián
  • 1 l hovězího vývaru nebo vody
  • 2 citróny
Špekem prošpikované maso vložíme na rozpálené máslo a ze všech stran opečeme dohněda. Koření zabalíme do gázy a zavážeme bavlněným provázkem. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme pokrájený špek. Až pustí sádlo, přidáme na kostičky cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a lehce ji osmahneme. Přilijeme šťávu z poloviny citronu, osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a zakryté maso vaříme při nízké teplotě, dokud nezhnědne. Zatím si připravíme knedlíky. Žloutek oddělíme a přidáme k pokrájené housce, dále přidáme petrželku, sůl a mléko. Zaprášíme moukou, rukou prohněteme a nakonec vmícháme našlehaný bílek. Ze směsi vytvarujeme koule, které ve fólii vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyndáme, pytlík s kořením vyždímáme a vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

03. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře