Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Svíčková na smetaně

Připravte si společně s námi svíčkovou na smetaně! Krok za krokem Vám pomůže náš video-recept. 

Ingredience:
  • 1,2 kg hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
  • 200 g vepřového špeku
  • 200 g másla
  • 1 větší cibule
  • 8 středních mrkví
  • 2 kořeny petržele
  • 100 g celeru
  • 10 kuliček černého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • tymián
  • 1 l hovězího vývaru nebo vody
  • 2 citróny
Špekem prošpikované maso vložíme na rozpálené máslo a ze všech stran opečeme dohněda. Koření zabalíme do gázy a zavážeme bavlněným provázkem. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme pokrájený špek. Až pustí sádlo, přidáme na kostičky cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a lehce ji osmahneme. Přilijeme šťávu z poloviny citronu, osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a zakryté maso vaříme při nízké teplotě, dokud nezhnědne. Zatím si připravíme knedlíky. Žloutek oddělíme a přidáme k pokrájené housce, dále přidáme petrželku, sůl a mléko. Zaprášíme moukou, rukou prohněteme a nakonec vmícháme našlehaný bílek. Ze směsi vytvarujeme koule, které ve fólii vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyndáme, pytlík s kořením vyždímáme a vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

03. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře