Připravte si společně s námi svíčkovou na smetaně! Krok za krokem Vám pomůže náš video-recept.
Ingredience:
- 1,2 kg hovězí kulaté plece (falešné svíčkové)
- 200 g vepřového špeku
- 200 g másla
- 1 větší cibule
- 8 středních mrkví
- 2 kořeny petržele
- 100 g celeru
- 10 kuliček černého pepře
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- tymián
- 1 l hovězího vývaru nebo vody
- 2 citróny
Špekem prošpikované maso vložíme na rozpálené máslo a ze všech stran opečeme dohněda. Koření zabalíme do gázy a zavážeme bavlněným provázkem. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme pokrájený špek. Až pustí sádlo, přidáme na kostičky cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a lehce ji osmahneme. Přilijeme šťávu z poloviny citronu, osolíme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a zakryté maso vaříme při nízké teplotě, dokud nezhnědne. Zatím si připravíme knedlíky. Žloutek oddělíme a přidáme k pokrájené housce, dále přidáme petrželku, sůl a mléko. Zaprášíme moukou, rukou prohněteme a nakonec vmícháme našlehaný bílek. Ze směsi vytvarujeme koule, které ve fólii vaříme asi 15 minut. Měkké maso vyndáme, pytlík s kořením vyždímáme a vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu. Dobrou chuť!