Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku

Ingredience:
  • 3 vejce
  • 330 g hladká mouka
  • anglická slanina
  • pesto z medvědího česneku
  • smetana

Ingredience na přípravu pesta:
  • olivový olej
  • lístky z medvědího česneku
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • piniové oříšky

Do nádoby dáme mouku a tři vejce. Nádobu dáme do přístroje a necháme 10 min vypracovat. Po deseti minutách vypneme robot a těsto si rozdělíme na šest dílů. Nyní si těsto vyválíme a zlehka posypeme polohrubou moukou. Později překrojíme na stejně velké nudle. Tagliatelle (připravené nebo kupované) si uvaříme ve vroucí osolené vodě. Na rozpálené pánvi si na kapce oleje opečeme dozlatova nakrájenou slaninu. Poté přidáme uvařené těstoviny a přidáme smetanu. Poté přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a opepříme. Chvíli opečeme na pánvi a podáváme na talíř. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!

Příprava pesta:
Do nádoby dáme olivový olej, opláchnuté lístky medvědího česneku, sůl, pepř trošku parmezánu a piniové oříšky. Vše rozmixujeme do hladké směsi. Takto připravenou směs si dáme do lednice. 
Barbora Šumná

19. 04. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře