Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku

Ingredience:
  • 3 vejce
  • 330 g hladká mouka
  • anglická slanina
  • pesto z medvědího česneku
  • smetana

Ingredience na přípravu pesta:
  • olivový olej
  • lístky z medvědího česneku
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • piniové oříšky

Do nádoby dáme mouku a tři vejce. Nádobu dáme do přístroje a necháme 10 min vypracovat. Po deseti minutách vypneme robot a těsto si rozdělíme na šest dílů. Nyní si těsto vyválíme a zlehka posypeme polohrubou moukou. Později překrojíme na stejně velké nudle. Tagliatelle (připravené nebo kupované) si uvaříme ve vroucí osolené vodě. Na rozpálené pánvi si na kapce oleje opečeme dozlatova nakrájenou slaninu. Poté přidáme uvařené těstoviny a přidáme smetanu. Poté přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a opepříme. Chvíli opečeme na pánvi a podáváme na talíř. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!

Příprava pesta:
Do nádoby dáme olivový olej, opláchnuté lístky medvědího česneku, sůl, pepř trošku parmezánu a piniové oříšky. Vše rozmixujeme do hladké směsi. Takto připravenou směs si dáme do lednice. 
Barbora Šumná

19. 04. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře