Tajemství ledové tříště

Nejen zmrzlina, ale také ledová tříšť dokáže osvěžit v letních parních dnech. Osvěžující nápoj se objevuje na trhu již několik let. V minulosti se tento nápoj dle původní receptury vyráběl rozmixováním ledu a přidáním různých příchutí. Příchutí v podobě ovoce nebo sirupů. Mnohé domácnosti tento způsob nadále používají k výrobě domácí tříště, ale u prodejců zmrzliny a ledových tříští se vyžaduje zkrácení doby na jejich výrobu. Moderní doba pokročila, a v dnešním uspěchaném světě přichází mnoho výrobců s návodem, jak si usnadnit výrobu ledové tříště. Ledovou tříšť můžeme připravit buď pomocí různých práškových koncentrátů, nebo také pomocí sirupových koncentrátů. Tyto směsi se používají k výrobě lahodných nápojů prostřednictvím speciálních výrobníků. Výrobník ledové tříště je přístroj, který můžete navíc využít nejen k výrobě ledové tříště, ale také k výrobě lahodné ledové kávy. Tyto přístroje dnes velmi ulehčují přípravu těchto osvěžujících pochoutek, a právě proto je najdete v různých stylových kavárnách či cukrárnách.

 

Pokud si myslíte, že výrobník ledové tříště má uplatnění pouze v zimě, jste na omylu. Ačkoli jako zákazník tento přístroj opravdu oceníte zejména v parných letních měsících, majitelé jej využívají celoročně. Po zbytek roku lze výrobník ledové tříště totiž používat jako výborného pomocníka při chlazení nápojů. Práškové a sirupové koncentráty jsou vyráběny ve velkém množství příchutí. Další nespornou výhodou těchto přístrojů je jejich odolnost vůči vysokým teplotám. Moderní design, který je pro tyto přístroje typický, nádherně dokreslí zátiší každé kavárny. 

 
Samotná příprava osvěžujících ledových tříští prostřednictvím výrobníků probíhá nejčastěji za přítomnosti práškového, případně sirupového koncentrátu. Díky neuvěřitelně širokému spektru příchutí, v nichž jsou zejména práškové koncentráty dostupné na trhu, si může každý vybrat tu pravou právě pro sebe! Ať už preferujete ovocnou chuť či máte raději chuť coly, budete spokojeni. Velké oblibě se v současné době těší příchutě nealkoholických míchaných nápojů, jako jsou Cuba Libre, Piňa Colada nebo Mojito. Koncentráty nebo práškové směsi stačí smíchat pouze s vodou a dát do výrobníku, který již přípravu zvládne zcela sám. Příprava se liší jen v poměru vody, která je pro každou směs různá. Směs je po rozmíchání ve vodě ihned připravena k výrobě ledové tříště. Tyto směsi již nevyžadují přídavek cukru.
 
Teď už jen zbývá popřát vám šťastnou ruku při výběru příchutí práškových či sirupových koncentrátů na přípravu ledových tříští. 
přidejte na:
Šéfredaktor

14. 10. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář