Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tip na víkendový výlet

Velké Březno v severních Čechách není známé jen svým zámkem, ale především lahodným mokem - pivem Březňák. K němu neodmyslitelně patří etiketa s tváří věrného pivaře a přednosty stanice Victora Cibicha. Historie pivovaru má své kořeny již v 17. století. Během své existence zažil mnoho převratných změn. Vždy však vařil pivo vyhlášené kvality.

61484_mediumTip na výlet: Spojte sobotní návštěvu zámku ve Velkém Březně s prohlídkou pivovaru Březňák a ochutnávkou vyhlášeného piva!

Co vás čeká? Nahlédnete pod pokličku výroby pěnivého moku za doprovodu kvalifikovaného průvodce. Během padesátiminutové prohlídky se podíváte do všech hlavních provozů pivovaru a dozvíte se o všech fázích výroby piva a hlavně postupech, díky kterým se české pivo (a to nejen to velkobřezenské) ve světě proslavilo.

Při exkurzi tak nejde o „suchý“ výklad výrobního postupu. Všechny by měl spíše překvapit fakt, že vařit chutné pivo není jednoduchá věc, ke které jsou potřeba i klasické technologie a především dobří pivovarníci. Zajímavé jsou ale i informace o historii pivovaru – samotná výroba začala v roce 1753. Tajemství kvality velkobřezenských piv dále tkví i v používání nejlepších surovin – vody, sladu a chmele. Leckterý návštěvník tak může být zaskočen informací, že k výrobě jednoho půllitru je potřeba slad z 2000 ječmenných zrn.

Pro jednotlivce je pivovar otevřen v sobotu od 14:30 hodin. Pro skupiny je nutná rezervace – více na www.breznak.cz

Fotogalerie

Šéfredaktor

10. 10. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře