Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost

Stejně jako francouzské bulváry žily kdysi pražské Holešovice čilým společenským životem. Ve vyhlášené Pražské tržnici se potkávali mistři svého řemesla i nadšení laici, které spojovalo jediné - vášeň pro dobré jídlo. Na původní tradici se nyní snaží navázat Trattorie Mercato nacházející se v sousedství největšího zeleninového trhu v Praze. Za zdmi nenápadné secesní budovy ukrývá ráj všech milovníků italské zážitkové gastronomie, jemuž vládne šéfkuchař Roberto Strazzullo. 

 
 
Původní minimalistický interiér prošel radikální proměnou a pod vedením nového majitele Davida Šauera Trattorie Mercato nejen jinak vypadá, ale i chutná. Záměrem bylo vytvořit stylovou restauraci s autentickou italskou gastronomií v příjemném prostředí jindy tak rušného místa. Hlavní části dominuje tapeta s plastickým reliéfem a rostlinnými motivy, která společně s originálními textilními lustry a živými fíkovníky odpovídá moderním trendům, přesto však neztrácí své osobité kouzlo a přátelskou atmosféru.
 
Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni a řadí se mezi tzv. Trattorie Nuova, ve kterých se snoubí tradiční gastronomie Apeninského poloostrova, moderní design a styl servírování. Důraz je kladen na čerstvé autentické suroviny a tradiční receptury, ať už se jedná o přípravu domácích dezertů, čerstvých ryb či pravou pizzu Napolitana. Veškeré pokrmy jsou připravovány pod pečlivým dohledem šéfkuchaře Roberta Strazzulla, který díky osobním vztahům s dodavateli může zaručit tu nejvyšší kvalitu dodávaných produktů.
 
 
A stejně jako na svých předchozích pracovištích i v holešovické touží neapolský rodák po jediném, aby se každá návštěva stala pro jeho hosty nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. K tomu mu pomáhá nejen jeho kuchařský um, ale také nadstandardní servis profesionálně vyškoleného personálu, jež v duchu italské pohostinnosti s úsměvem vítá příchozí a ochotně plní jejich gastronomická přání. 
přidejte na:
Šéfredaktor

01. 07. 2013


Další články

Přidat komentář