Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost

Stejně jako francouzské bulváry žily kdysi pražské Holešovice čilým společenským životem. Ve vyhlášené Pražské tržnici se potkávali mistři svého řemesla i nadšení laici, které spojovalo jediné - vášeň pro dobré jídlo. Na původní tradici se nyní snaží navázat Trattorie Mercato nacházející se v sousedství největšího zeleninového trhu v Praze. Za zdmi nenápadné secesní budovy ukrývá ráj všech milovníků italské zážitkové gastronomie, jemuž vládne šéfkuchař Roberto Strazzullo. 

Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost
Původní minimalistický interiér prošel radikální proměnou a pod vedením nového majitele Davida Šauera Trattorie Mercato nejen jinak vypadá, ale i chutná. Záměrem bylo vytvořit stylovou restauraci s autentickou italskou gastronomií v příjemném prostředí jindy tak rušného místa. Hlavní části dominuje tapeta s plastickým reliéfem a rostlinnými motivy, která společně s originálními textilními lustry a živými fíkovníky odpovídá moderním trendům, přesto však neztrácí své osobité kouzlo a přátelskou atmosféru.

Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni a řadí se mezi tzv. Trattorie Nuova, ve kterých se snoubí tradiční gastronomie Apeninského poloostrova, moderní design a styl servírování. Důraz je kladen na čerstvé autentické suroviny a tradiční receptury, ať už se jedná o přípravu domácích dezertů, čerstvých ryb či pravou pizzu Napolitana. Veškeré pokrmy jsou připravovány pod pečlivým dohledem šéfkuchaře Roberta Strazzulla, který díky osobním vztahům s dodavateli může zaručit tu nejvyšší kvalitu dodávaných produktů.

Trattorie Mercato mění gastronomické sny ve skutečnost
A stejně jako na svých předchozích pracovištích i v holešovické Trattorii Mercato touží neapolský rodák po jediném, aby se každá návštěva stala pro jeho hosty nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. K tomu mu pomáhá nejen jeho kuchařský um, ale také nadstandardní servis profesionálně vyškoleného personálu, jež v duchu italské pohostinnosti s úsměvem vítá příchozí a ochotně plní jejich gastronomická přání. 
Barbora Šumná

01. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře