Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Trattorie Mercato představuje nové menu i koncept

Po příchodu nového majitele prochází pražská trattorie Mercato velkou proměnou. Pod vedením bývalého generálního ředitele SaSaZu, Davida Šauera, představuje nejen nové menu, ale i zbrusu nový vzhled a koncept. V souladu s trendy moderní gastronomie, které šéfkuchař Roberto Strazzullo načerpal během zimní stáže v Itálii, nyní v centru Pražské tržnice servírují tradiční italské pokrmy s nadčasovou prezentací. Holešovická trattorie tak svým hostům přináší nezapomenutelný zážitek z pravé italské gastronomie. 

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Jednou ze zásadních změn nově vznikajícího konceptu Trattorie Mercato je navázání exkluzivní spolupráce s předním italským producentem masa a masných výrobků. V novém menu se tak mimo tradičních specialit objeví i originální italské Wagyum Tipo KOBE, které je čistě produktem farmy společnosti Lem Carni. Wagyum Tipo KOBE maso je oproti klasickému hovězímu výrazně jemnější, aromatičtější a se specifickou chutí. Šéfkuchař Roberto ho upravuje čtyři hodiny pozvolným vařením, a tak se z masa stává skutečná delikatesa.

Důraz kladou v Mercatu nejenom na chuť, ale také na celkový dojem. Proto pro prezentaci pokrmů zvolili čisté linie stylových produktů řady New Weva od výrobce Villeroy & Boch. Spojením kvalitního produktu, nadčasového designu a kuchařské kreativity aspiruje tato trattorie na místo nevšedních gurmánských zážitků. Hosté si pochutnají na italské kuchyni z domácích a autentických surovin připravované podle tradičních receptur.

Mousse di capra nella cipolla di vetro servvito su letto di spinaci marmellata rossa – (Mousse z kozího sýru v cukru s cibulovou příchutí) Způsob nadčasové úpravy použitý v tomto pokrmu je novinkou a používají ho michelinské restaurace v Itálii. Ze speciálního cukru je vyfukována forma, která se posléze plní pěnou z kozího sýra.

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Ossobuco in con risottino alla Milanese – (Pečené telecí kolínko s milánským rizotem) Kobe maso, které se používá na ossobuco, se vaří při teplotě 65°C po dobu dvanácti hodin. Maso je po této tepelné úpravě tak jemné, že se dá jíst pouze vidličkou.
TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Crema di Pomodoro con Gnocchi di pane e Nuvola di Parmigiano – (Krémová rajčatová polévka se zavařenými noky z ricotty s parmazánovým mrakem) Na tuto polévku se používá sugo z čerstvých San Marcano neapolských rajčat. Pěnový parmazánový oblak se vyrábí ve speciální sifonové lahvi tak, aby se zachovala výrazná chuť sýru. Domácí gnocchi připravené z grisin jsou rozemlety a ochuceny ricottou z bůvolího mléka. Spojení těchto produktů dodává polévce vyváženou chuť.

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Ravioli in Brodo di Waygy COBE con lasua demi glace cuccchiaino di parmigino – (Hovězí vývar s domácími raviolami,  parmazánovou lžičkou a glazovaným bujonem) Zvláštností této polévky je způsob jejího servírování. Každý zákazník si ji dochucuje sám, předem připraveným domácím demiglass na parmazánové lžičce. 

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Pere al Chianti con pecorino e olio alle noci – (Hrušky marinované ve víně Chianti se sýrem pecorino a ořechy) Molekulární reakcí absorbuje čerstvá hruška, nakrájená na kostky, chuť a vůní vína Chianti a se sýrem pecorino vytváří delikátní chuť.

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept
Cuore morbido al cioccolato fondente al 72% con gelato alle fragole Siciliane e riduzione al Marsala – (Čokoládové suflé) Spojení 72 % hořké čokolády, sicilských jahod a desetiletého vína Marsalla evokují ty nejdivočejší chutě, které lze z gastronomického hlediska zažít.

TRATTORIE MERCATO představuje nové menu i koncept

Barbora Šumná

04. 04. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře