Tvarůžky provoněný víkend!

Milovníci sýrových specialit pozor! V Olomouci si pro vás připravili tradiční Tvaružkovy hode již na tuto sobotu 17.08.2013. A o co vlastně jde? Jedná se akci věnovanou vyhlášené olomoucké specialitě - tvarůžkům, zvaným také syrečky. 

 
 
Přestože většina lidí již tuto delikatesu ochutnala, málokdo zná její historii či způsob výroby. A právě proto bude součástí Hode názorná ukázka výroby domácích tvarůžků a zajisté si ověříte, že první zmínky o této voňavé pochoutce lze vysledovat už v 16. století. Zjistíte mimo jiné, proč jim dnes říkáme olomoucké, přičemž byly vyráběny podomácku v obcích kolem Olomouce. Aby se nejednalo o čistě naučný výlet, je připraven i bohatý doprovodný program, který zaujme a pobaví i děti.
 
Ochutnat budete moci všelijaké tvarůžkové pomazánky, dále uzené tvarůžkové klobásy, Loštický polibek a další tvarůžkové speciality na slano i na sladko. K lepšímu trávení pomůže domácí pivo z pivovárku Melichárek a to vše za vstupné ve výši 60 korun. Rozhodnete-li se vzít s sebou celou rodinu, je pro vás připraveno zvýhodněné vstupné ve výši 160 korun.
přidejte na:
Šéfredaktor

13. 08. 2013


Další články

Přidat komentář