Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarůžky provoněný víkend!

Milovníci sýrových specialit pozor! V Olomouci si pro vás připravili tradiční Tvaružkovy hode již na tuto sobotu 17.08.2013. A o co vlastně jde? Jedná se akci věnovanou vyhlášené olomoucké specialitě - tvarůžkům, zvaným také syrečky. 

Tvarůžky provoněný víkend
Přestože většina lidí již tuto delikatesu ochutnala, málokdo zná její historii či způsob výroby. A právě proto bude součástí Hode názorná ukázka výroby domácích tvarůžků a zajisté si ověříte, že první zmínky o této voňavé pochoutce lze vysledovat už v 16. století. Zjistíte mimo jiné, proč jim dnes říkáme olomoucké, přičemž byly vyráběny podomácku v obcích kolem Olomouce. Aby se nejednalo o čistě naučný výlet, je připraven i bohatý doprovodný program, který zaujme a pobaví i děti.

Ochutnat budete moci všelijaké tvarůžkové pomazánky, dále uzené tvarůžkové klobásy, Loštický polibek a další tvarůžkové speciality na slano i na sladko. K lepšímu trávení pomůže domácí pivo z pivovárku Melichárek a to vše za vstupné ve výši 60 korun. Rozhodnete-li se vzít s sebou celou rodinu, je pro vás připraveno zvýhodněné vstupné ve výši 160 korun.
Barbora Šumná

13. 08. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře