Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Úprava jedla na misy s použitím zeleniny a ovocia.

Pri úprave jedál na misy môžeme v plnej miere využiť svoju fantaziu a dobrý vkus.  Ku každému mäsu sa hodí niektorý druh zeleniny. Keď robime čerstvú zeleninu, urobme si naraz dva-tri druhy rozdielných farieb a pri ukladaní na misu dosiahneme potom pekný farebný efekt.Červenú mrkvičku striedame s bielym zelerom, kalerabom alebo zeleným hráškom, ružičkovým kelom, špenatom, prípadne kapustou. Vhodná je aj cvikla, zelená paprika, rajčiaky, reďkovka, hlávkový šalát a ine výrazne sfarbené zeleniny.  Jedlo na mise môžeme ozdobiť zelenou petržlenovou vňaťou posekanou pažitkou, hraškom, strukmi fazuľky, vajíčkom, majonézou, kyslou uhorkou alebo zavarenou zeleninou. Zeleninu však nepoužívame len na zdobenie jedal, ale nemala by chýbať ani ako jedlo pri raňajkách, desiatych, obedoch a večerach. To iste je to aj z ovocim.

Jozef

13. 07. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Tak tohle je krásný přístup k servírování jídla. Přiznám se, že ne vždy mám dost trpělivosti si s jídlem takhle pohrát.

28. 08. 2010, 19:02

Jozef
Ani ja nemám vždy čas a chuť takto servírovať jedlo ktoré pripravujem. Ale pri niektorých príležitostiach si dám zaležať.Jozef.

Jozef 09. 09. 2010, 19:01

Facebook komentáře