Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Uramaki sushi

Tentokrát zavítáme opět do japonské kuchyně s Honzou Hajným za Uramaki sushi a uvidíte, jak tuto výbornou záležitost připravit krok za krokem! 

Potřebujete:
  • bambusovou podložku
  • řasy nori
  • sushi rýži
  • ocet na sushi
  • wasabi
  • zeleninu (okurka, cuketa, paprika)
  • ryby (syrový losos, kaviár z létajících ryb)
  • nakládaný zázvor
Na rohožku si položíme japonskou řasu nori, následně si pořádně provlhčíme ruce a vezmeme si větší množství japonské rýže. Naneseme ji úplně po celé řase. Na rýži naneseme kaviár z létajících ryb, rolku uchopíme a otočíme. Na druhou stranu natřeme proužek wasabi, přidáme náplň dle vaši chuti. Rolku zamotáme. Krájíme navlhčeným nožem, ideálně na 8 kusů. Dobrou chuť! 
Barbora Šumná

26. 02. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře