Tentokrát zavítáme opět do japonské kuchyně s Honzou Hajným za Uramaki sushi a uvidíte, jak tuto výbornou záležitost připravit krok za krokem!
Potřebujete:
- bambusovou podložku
- řasy nori
- sushi rýži
- ocet na sushi
- wasabi
- zeleninu (okurka, cuketa, paprika)
- ryby (syrový losos, kaviár z létajících ryb)
- nakládaný zázvor
Na rohožku si položíme japonskou řasu nori, následně si pořádně provlhčíme ruce a vezmeme si větší množství japonské rýže. Naneseme ji úplně po celé řase. Na rýži naneseme kaviár z létajících ryb, rolku uchopíme a otočíme. Na druhou stranu natřeme proužek wasabi, přidáme náplň dle vaši chuti. Rolku zamotáme. Krájíme navlhčeným nožem, ideálně na 8 kusů. Dobrou chuť!