Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Beránek

Velikonoce se velmi rychle blíží. Upečte si velikonočního beránka s pomocí Dariny Sieglové.

Ingredience:
  • máslo
  • cukr
  • vejce
  • mouka
  • vanilkový cukr
  • sůl
  • citronová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu

Na těsto si prošleháme máslo s cukrem a postupně přidáme vajíčka a mouku. Opět prošleháme. Poté přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prošleháme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z půlky citronu. Těsto dáme do formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali. Dáme péct přibližně hodinu. Upečeného beránka si necháme chvíli vychladnout a asi po 10 minutách beránka vyklopíme z formy. 

Zdobení:
Ušleháme si bílky s cukrem a vyšlehaný sníh si přendáme do cukrářského pytlíku a beránka ozdobíme. Poté dáme na 10 minut do trouby, aby nám ozdoba krásně ztuhla. 

Barbora Šumná

14. 03. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře