Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Beránek

Velikonoce se velmi rychle blíží. Upečte si velikonočního beránka s pomocí Dariny Sieglové.

Ingredience:
  • máslo
  • cukr
  • vejce
  • mouka
  • vanilkový cukr
  • sůl
  • citronová kůra
  • šťáva z 1/2 citronu

Na těsto si prošleháme máslo s cukrem a postupně přidáme vajíčka a mouku. Opět prošleháme. Poté přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prošleháme. Nakonec přidáme kůru a šťávu z půlky citronu. Těsto dáme do formy, kterou jsme si předem vymazali a vysypali. Dáme péct přibližně hodinu. Upečeného beránka si necháme chvíli vychladnout a asi po 10 minutách beránka vyklopíme z formy. 

Zdobení:
Ušleháme si bílky s cukrem a vyšlehaný sníh si přendáme do cukrářského pytlíku a beránka ozdobíme. Poté dáme na 10 minut do trouby, aby nám ozdoba krásně ztuhla. 

Barbora Šumná

14. 03. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře