Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Ingredience:
  • 1,5 kg vepřové panenky
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 50 g nakládaného zeleného pepře
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
  • 1 vanička bohaté šťávy na světlá masa (Knorr)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Nejprve zbavíme maso přebytečných tuků a šlach. Poté okořeníme a připravíme na opékání. Vepřovou panenku dáme na rozpálenou pánev s olejem a důkladně opečeme ze všech stran. Poté dáme na pekáč. Do pánve nalijeme vodu, necháme zpěnit a vlijeme na pekáč s panenkou. Pekáč dáme do rozpálené trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 10 - 12 minut. Po upečení maso přendáme na pečící papír, který nám vytáhne přebytečný tuk a mastnotu. Výpek z panenek nalijeme do rozehřáté pánve, na zjemnění přidáme máslo a snažíme se z výpeku dostat veškerou vodu, tzv. vyrestováním. Přidáme najemno nasekanou cibulku, zelený pepř (bez nálevu) a zaléváme pomaličku vodou. V horké tekutině si rozpustíme bohatou šťávu na světlá masa (Knorr) a vše důkladně prošleháme. Poté pomaličku přidáme smetanu. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

12. 04. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře