Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Ingredience:
  • 1,5 kg vepřové panenky
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 50 g nakládaného zeleného pepře
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
  • 1 vanička bohaté šťávy na světlá masa (Knorr)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Nejprve zbavíme maso přebytečných tuků a šlach. Poté okořeníme a připravíme na opékání. Vepřovou panenku dáme na rozpálenou pánev s olejem a důkladně opečeme ze všech stran. Poté dáme na pekáč. Do pánve nalijeme vodu, necháme zpěnit a vlijeme na pekáč s panenkou. Pekáč dáme do rozpálené trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 10 - 12 minut. Po upečení maso přendáme na pečící papír, který nám vytáhne přebytečný tuk a mastnotu. Výpek z panenek nalijeme do rozehřáté pánve, na zjemnění přidáme máslo a snažíme se z výpeku dostat veškerou vodu, tzv. vyrestováním. Přidáme najemno nasekanou cibulku, zelený pepř (bez nálevu) a zaléváme pomaličku vodou. V horké tekutině si rozpustíme bohatou šťávu na světlá masa (Knorr) a vše důkladně prošleháme. Poté pomaličku přidáme smetanu. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

12. 04. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře