Na vepřovou panenku ve slanině budete potřebovat:
- 2×200 g vepřové panenky ze středu
- 6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny
- 1 dcl drůbežího vývaru
- slunečnicový olej
- 4 červené cibule
- 40 g krupicového cukru
- 50 ml červeného vinného octa
Vepřovou panenku pevně zabalíme do slaniny. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do hrnce s rozehřátým olejem. Přidáme cukr, ocet a varem redukujeme až do zhoustnutí. Poté dochutíme špetkou soli. Panenku položíme na rozpálenou pánvičku a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a pánvičku odstavíme. Necháme 5 minut odpočívat. Do zredukovaného vývaru vmícháme oříšek másla a karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku rozkrojíme, položíme na cibulku a přelijeme vývarem. Dobrou chuť!