Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka ve slanině s karamelizovanou cibulkou

Na vepřovou panenku ve slanině budete potřebovat: 

  • 2×200 g vepřové panenky ze středu
  • 6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny
  • 1 dcl drůbežího vývaru
  • slunečnicový olej
  • 4 červené cibule
  • 40 g krupicového cukru
  • 50 ml červeného vinného octa
Vepřovou panenku pevně zabalíme do slaniny. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do hrnce s rozehřátým olejem. Přidáme cukr, ocet a varem redukujeme až do zhoustnutí. Poté dochutíme špetkou soli. Panenku položíme na rozpálenou pánvičku a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a pánvičku odstavíme. Necháme 5 minut odpočívat. Do zredukovaného vývaru vmícháme oříšek másla a karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku rozkrojíme, položíme na cibulku a přelijeme vývarem. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

04. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře