Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka ve slanině s karamelizovanou cibulkou

Na vepřovou panenku ve slanině budete potřebovat: 

  • 2×200 g vepřové panenky ze středu
  • 6 tenkých dlouhých plátků kvalitní slaniny
  • 1 dcl drůbežího vývaru
  • slunečnicový olej
  • 4 červené cibule
  • 40 g krupicového cukru
  • 50 ml červeného vinného octa
Vepřovou panenku pevně zabalíme do slaniny. Cibuli nakrájíme na slabé proužky a dáme ji zesklovatět do hrnce s rozehřátým olejem. Přidáme cukr, ocet a varem redukujeme až do zhoustnutí. Poté dochutíme špetkou soli. Panenku položíme na rozpálenou pánvičku a opékáme ze všech stran, dokud není slanina pěkně obarvená. Poté podlijeme vývarem, přivedeme k varu a pánvičku odstavíme. Necháme 5 minut odpočívat. Do zredukovaného vývaru vmícháme oříšek másla a karamelizovanou cibulku rozdělíme na talíře. Panenku rozkrojíme, položíme na cibulku a přelijeme vývarem. Dobrou chuť!

Barbora Šumná

04. 07. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře