Vepřová žebírka ve sladké omáčce

Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 kg neokrájených vepřových žeber
  • 10 ml rajského protlaku
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 1 chilli papričku (pokud chceme žebra pikantní)
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 6 lžic cukru
  • šťávu z jednoho citrónu
  • špetku soli

Vepřová žebírka rozkrájíme na jednotlivá žebra. Poté si oloupeme a nasekáme zázvor a vložíme do mísy s žebry. Přidáme nakrájenou chilli papričku bez semínek, rajčatová protlak, rozmačkaný česnek, sojovou omáčku, olej, cukr a citronovou šťávu. Pečlivě promícháme, zapracujeme do žebírek a necháme marinovat. Marinovaná žebra vložíme do trouby rozehřáté na 130 °C a přikryté pečeme dvě hodiny. Poté odkryjeme a dopečeme na 180 °C. Dobrou chuť!
přidejte na:
Šéfredaktor

16. 07. 2013


Další články

Přidat komentář