Na 2 porce potřebujeme:
- 1 kg neokrájených vepřových žeber
- 10 ml rajského protlaku
- 50 g čerstvého zázvoru
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 5 stroužků česneku
- 1 chilli papričku (pokud chceme žebra pikantní)
- 4 lžíce sojové omáčky
- 6 lžic cukru
- šťávu z jednoho citrónu
- špetku soli
Vepřová žebírka rozkrájíme na jednotlivá žebra. Poté si oloupeme a nasekáme zázvor a vložíme do mísy s žebry. Přidáme nakrájenou chilli papričku bez semínek, rajčatová protlak, rozmačkaný česnek, sojovou omáčku, olej, cukr a citronovou šťávu. Pečlivě promícháme, zapracujeme do žebírek a necháme marinovat. Marinovaná žebra vložíme do trouby rozehřáté na 130 °C a přikryté pečeme dvě hodiny. Poté odkryjeme a dopečeme na 180 °C. Dobrou chuť!