Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové výpečky na pivu s bramborovým knedlíkem a špenátem

Vařte s námi! Vepřové výpečky - to je náš tip na recept na dnešní den.

Ingredience:
  • 800 g vepřového bůčku (bok)
  • 800 g cibule
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • hrubě mletý černý pepř
  • 500 ml libovolného piva
  • sůl
Cibuli nakrájíme a vepřový bůček nakrájíme na kostky. Spolu s cibulí vložíme do pečící nádoby. Přidáme rozmačkaný česnek, protlak, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C. Maso kontrolujeme a mícháme každých deset minut. Když zhnědne a pustí tuk, začneme jej podlévat vodou. Pečeme až do měkka. Ke konci pečení začneme výpečky podlévat pivem. Servírujeme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Dobrou chuť!
Barbora Šumná

08. 07. 2013


Přidat komentář

Facebook komentáře