Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Více prkének v kuchyni

Tak jako nože jsou určené každý na něco, tak používám i více prkének a když na jednom dokrájím zeleninu, tak jej umyji, dám uschnout a použiji další třeba na úpravu masa, po dokončení práce na něm, jej opět umyji a dám oschnout. Je to hygienické a zároveň mám jistotu, že potraviny mezi s sebou nic nepřejímají. Vím, že jinde to mají ještě vychytanější, ale zase to nechci přehánět.

27. 12. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
NO já si vystačím se základní sadou - velké a malé... Ale jinak je průběžně odmývám a kartáčuji, hygienik dosud nic nenamítal a tělo také problémy nesignalizuje :-))

Ajaja 28. 12. 2010, 07:31

Thumb
A o tom to je. Už jsem viděla, jak jedno prkénko stačí na celé vaření a to bez průběžné očisty.

28. 12. 2010, 09:11

Ajaja
No to by mi asi nedělalo dobře - dovedu si představit, že sice nakrájím cibuli a poté maso, ale naopak ne. Natož po takovém kuřecím - to drhnu prkénko obzvláště intenzivně...

Ajaja 28. 12. 2010, 12:29

Facebook komentáře