Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Víno jest poezií v láhvi

Příšerná bolest hlavy, žaludek na vodě, nechutenství, zvracení a celková tělesná slabost patří k příznakům kocoviny. V případě, že jste předchozí den míchali všechny druhy alkoholu, nemůžete se divit. Pokud jste však pouze popíjeli víno, jsou tyto neduhy příznakem špatné kvality podávaného alkoholického nápoje.

To že je víno? Tenhle kvas? Vždyť křiví ústa, láme vaz!“ pronesl podle Nerudy král Karel. Přestože tato balada pro český lid nakonec dopadla dobře, pravdou je, že ne všechna vína jsou opravdu kvalitní a dobrá. Pokud si tedy chce Váš mlsný jazýček vychutnat nezapomenutelný zážitek z vína, měli byste se pozorně zamyslet nad tím, jaké víno si koupíte.

Doby, kdy se i v krabici vína ukrýval alespoň trochu kvalitní mok, jsou již dávno pryč a ani hezká skleněná láhev není bohužel zárukou kvality. Z tohoto důvodu bychom si měli z nabídky prodávaných vín vybírat podle ověřených výrobců a vinařství.

Říkáte si, co je na výrobě vína tak složitého? Červené, bílé, ledové či slámové víno má společnou základní surovinu, kterou není nic jiného než čerstvé vinné hrozny. Ovšem k výrobě každého druhu vína je potřeba sklízet hrozny v jiném měsíci, poté je správně odzrnit, vylisovat, vykvasit a proškolit. Než se tedy víno dostane na pulty prodejen, z kterých je my (zákazníci) kupujeme, je potřeba celoroční pilné a precizní práce vinařů.

Prodej vína je dnes v podstatě módní záležitostí, což dokládá také vznik rozsáhlé sítě menších vinoték při hypermarketech. Kromě klasických láhvových vín je dnes na trhu také možnost zakoupení vína sudového.

Vinospol Mutěnice svým zákazníkům nabízí široký výběr sudových vín především zahraniční produkce. Zásluhou této vinařské společnosti můžete ochutnat kvalitní vína ze Srbska, Makedonie, Maďarska, Itálie, Španělska či Slovenska. Vzhledem ke čtyřem distribučním centrům v České republice už nikdy nebudete muset sáhnout po víně, z něhož Vás bude další den pořádně třeštit hlava. Věřit zkušeným se vyplatí!

Jak praví literatura: „Nuž dej sem zlaté čiše, páže, a nalej vína … dolej výš!"

Barbora Šumná

10. 11. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Pěkný článek, totálně jsem dostal na to víno chuť :-)

Richard 14. 11. 2013, 12:01

Facebook komentáře