Víno jest poezií v láhvi

Příšerná bolest hlavy, žaludek na vodě, nechutenství, zvracení a celková tělesná slabost patří k příznakům kocoviny. V případě, že jste předchozí den míchali všechny druhy alkoholu, nemůžete se divit. Pokud jste však pouze popíjeli víno, jsou tyto neduhy příznakem špatné kvality podávaného alkoholického nápoje.

 

 

To že je víno? Tenhle kvas? Vždyť křiví ústa, láme vaz!“ pronesl podle Nerudy král Karel. Přestože tato balada pro český lid nakonec dopadla dobře, pravdou je, že ne všechna vína jsou opravdu kvalitní a dobrá. Pokud si tedy chce Váš mlsný jazýček vychutnat nezapomenutelný zážitek z vína, měli byste se pozorně zamyslet nad tím, jaké víno si koupíte.

Doby, kdy se i v krabici vína ukrýval alespoň trochu kvalitní mok, jsou již dávno pryč a ani hezká skleněná láhev není bohužel zárukou kvality. Z tohoto důvodu bychom si měli z nabídky prodávaných vín vybírat podle ověřených výrobců a vinařství.

Říkáte si, co je na výrobě vína tak složitého? Červené, bílé, ledové či slámové víno má společnou základní surovinu, kterou není nic jiného než čerstvé vinné hrozny. Ovšem k výrobě každého druhu vína je potřeba sklízet hrozny v jiném měsíci, poté je správně odzrnit, vylisovat, vykvasit a proškolit. Než se tedy víno dostane na pulty prodejen, z kterých je my (zákazníci) kupujeme, je potřeba celoroční pilné a precizní práce vinařů.

Prodej vína je dnes v podstatě módní záležitostí, což dokládá také vznik rozsáhlé sítě menších vinoték při hypermarketech. Kromě klasických láhvových vín je dnes na trhu také možnost zakoupení vína sudového.

Vinospol Mutěnice svým zákazníkům nabízí široký výběr sudových vín především zahraniční produkce. Zásluhou této vinařské společnosti můžete ochutnat kvalitní vína ze Srbska, Makedonie, Maďarska, Itálie, Španělska či Slovenska. Vzhledem ke čtyřem distribučním centrům v České republice už nikdy nebudete muset sáhnout po víně, z něhož Vás bude další den pořádně třeštit hlava. Věřit zkušeným se vyplatí!

Jak praví literatura: „Nuž dej sem zlaté čiše, páže, a nalej vína … dolej výš!"

přidejte na:
Šéfredaktor

10. 11. 2013


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pěkný článek, totálně jsem dostal na to víno chuť :-)

Richard 14. 11. 2013, 13:01