Voňavý máslový olej

Už jste vyzkoušeli máslový olej? Že ne? Možná se vám ještě nedostal pod ruce, jde totiž o novinku v sortimentu olejů. Názory na tento olej jsou různé. Výrobci jej samozřejmě chválí do nebe a stejně tak i část těch, kteří už jej vyzkoušeli. Ale najdou se i takoví, kteří olej vyzkoušeli a byli zklamaní. Nejčastěji lidem vadí právě ona máslová vůně. Máslový olej má velké výhody, díky nich si jej možná oblíbíte i vy.

57191_medium

Jak se dělá máslový olej?

Máslový olej čili kombinace voňavého a zdraví prospěšného oleje se vyrábí spojením kvalitního řepkového oleje a přírodně identického máslového aroma. Proto při jeho použití dostane připravovaný pokrm typické máslové aroma i výbornou chuť.

Vařit i smažit?

Ano, máslový olej se dá díky kvality řepkového oleje použít při všech technologických úpravách. Co si jen zamanete, dá se s máslovým olejem provádět. Použijte ho k vaření, pečení i smažení. Přepadla vás chuť sladké? Upečte si s máslovým olejem buchtu, bábovku nebo cukroví. I k přípravě marinády je vhodný, záleží jen na vaší chuti.

Výhody máslového oleje

Máslový olej skýtá mnoho výhod oproti máslu, máslovým margarínům i oproti olejům. Ve srovnání s máslem se tento olej nepřipaluje. Obsahuje méně cholesterolu, je přírodním zdrojem esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3. Tyto kyseliny mají obrovský význam pro naše zdraví. Jsou schopné snižovat hladinu LDL cholesterolu.Výhoda je také v tom, že olej je tekutý a dá se skladovat při teplotě 20°C. A nakonec, máslo nemůžete skladovat z daleka tak dlouho jako máslový olej. Ve srovnání s margaríny má také jednu výhodu. Olej neobsahuje vodu, kdežto margaríny obsahují až 20 % vody. A co se týče olejů? Který vám nabídne lahodnou máslovou chuť a aroma?

Nezbývá než máslový olej vyzkoušet. Potom nám můžete napsat vaše dojmy do diskuze.

přidejte na:
Kate

21. 02. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Neznám a nezkoušela jsem, zatím tedy samá chvála, jako vždy u něčeho nového. Nemyslím to nijak ironicky, spíš ze zkušenosti, co objeví za chvíli za negativa...

Roxana 10. 03. 2011, 15:31

Chybějící obrázek
Mám ho doma a jsem s ním velmi spokojená. Je výborný i do koláčů, na smažení apod. Doporučuji! Pokud ho seženete, kupte si ho, já ho mám od dealera, přímo od výrobce.

Olka 11. 09. 2011, 16:03

Chybějící obrázek
Taky jsem ještě nikdy neslyšela o máslovém oleji :-) . Já jsem experimentovala s oleji v kuchyni docela hodně a stejně se mi nejvíc osvědčil slunečnicový olej, který si objednávám z https://www.fabioshop.cz/oleje-na-peceni-vareni-grilovani/ . Do salátů dávám olivový a s tím si při svém vaření a pečení úplně vystačím :-) .

Týna Ryglová 16. 10. 2023, 06:03