Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Voňavý máslový olej

Už jste vyzkoušeli máslový olej? Že ne? Možná se vám ještě nedostal pod ruce, jde totiž o novinku v sortimentu olejů. Názory na tento olej jsou různé. Výrobci jej samozřejmě chválí do nebe a stejně tak i část těch, kteří už jej vyzkoušeli. Ale najdou se i takoví, kteří olej vyzkoušeli a byli zklamaní. Nejčastěji lidem vadí právě ona máslová vůně. Máslový olej má velké výhody, díky nich si jej možná oblíbíte i vy.

57191_medium

Jak se dělá máslový olej?

Máslový olej čili kombinace voňavého a zdraví prospěšného oleje se vyrábí spojením kvalitního řepkového oleje a přírodně identického máslového aroma. Proto při jeho použití dostane připravovaný pokrm typické máslové aroma i výbornou chuť.

Vařit i smažit?

Ano, máslový olej se dá díky kvality řepkového oleje použít při všech technologických úpravách. Co si jen zamanete, dá se s máslovým olejem provádět. Použijte ho k vaření, pečení i smažení. Přepadla vás chuť sladké? Upečte si s máslovým olejem buchtu, bábovku nebo cukroví. I k přípravě marinády je vhodný, záleží jen na vaší chuti.

Výhody máslového oleje

Máslový olej skýtá mnoho výhod oproti máslu, máslovým margarínům i oproti olejům. Ve srovnání s máslem se tento olej nepřipaluje. Obsahuje méně cholesterolu, je přírodním zdrojem esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3. Tyto kyseliny mají obrovský význam pro naše zdraví. Jsou schopné snižovat hladinu LDL cholesterolu.Výhoda je také v tom, že olej je tekutý a dá se skladovat při teplotě 20°C. A nakonec, máslo nemůžete skladovat z daleka tak dlouho jako máslový olej. Ve srovnání s margaríny má také jednu výhodu. Olej neobsahuje vodu, kdežto margaríny obsahují až 20 % vody. A co se týče olejů? Který vám nabídne lahodnou máslovou chuť a aroma?

Nezbývá než máslový olej vyzkoušet. Potom nám můžete napsat vaše dojmy do diskuze.

Fotogalerie

Kate

21. 02. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Neznám a nezkoušela jsem, zatím tedy samá chvála, jako vždy u něčeho nového. Nemyslím to nijak ironicky, spíš ze zkušenosti, co objeví za chvíli za negativa...

Roxana 10. 03. 2011, 14:31

Thumb
Mám ho doma a jsem s ním velmi spokojená. Je výborný i do koláčů, na smažení apod. Doporučuji! Pokud ho seženete, kupte si ho, já ho mám od dealera, přímo od výrobce.

Olka 11. 09. 2011, 14:03

Facebook komentáře