Výborné pomazánky ke svačině

Pomazánky můžete různě obměňovat a stejně jsou pořád snadnou, rychlou a báječnou pochoutkou, která vám zpestří snídani nebo odpolední svačinku. 

Balkánská pomazánka

Jarní cibulka je obecně vzato mladá cibule, která se sklidila dřív, než stačila plně dozrát. Oproti klasické cibuli proto postrádá onu ostrou a štiplavou chuť. Jarní cibulka je totiž spíše nasládlá.


Jarní cibulku v kuchyni používejte raději v syrovém stavu nebo ji jen krátce tepelně upravte, neboť vařením bohužel přijde o své cenné výživné látky. Můžete si s její pomocí připravit nejen pomazánky, ale i vynikající omelety, bramborovou kaši, těstovinový či zeleninový salát nebo omáčky. Můžete ji však přidat i do knedlíčků nebo vám poslouží jako příloha k masu.


Pomazánka ze sušených rajčat

Rajčata jsou lilkovitým druhem zeleniny podobně jako papriky. Většinou jsou červené barvy, ale v obchodech můžete natrefit i na žluté nebo oranžové odrůdy. Rajčata ohromně prospívají našemu zdraví, především se starají o naše srdce. Navíc jsou lehce stravitelná, obsahují spoustu vody a vitamínů. Abyste je nepřipravili o důležité látky, měli byste je především konzumovat v čerstvém stavu.


Pomazánka celerka

Celer je kořenovou zeleninou a první věc, která se většině z nás vybaví je, že jej přidáváme do polévek. Tento kořen má kulovitý tvar, bílou dužninu ostré, nasládlé chuti s typickým aroma. Prospívá našemu zažívání a působí regeneračně na tvorbu a složení krve.


Pomáhá s léčbou zánětů jater, ledvin i močového měchýře a poradí si i s překyselením organismu. Celerová šťáva bývá často doporučována při léčbě cukrovky. V kuchyni z něj připravujeme omáčky, hodí se i pod maso, přidává se do salátů nebo se z něj lisuje šťáva.

přidejte na:
Šéfredaktor

28. 08. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář