Česká kuchyně je velmi pestrá a zahrnuje velké množství polních plodin, zeleniny, ovoce, zvěře i ryb. Velmi oblíbené jsou u nás také houby. Nedílnou součástí naší kuchyně je polévka a pro hlavní chod jsou typická masa. Kdo by neznal snad nejtradičnější český pokrm: vepřo, knedlo, zelo, k němuž se dokonale hodí námi oblíbený chmelový mok
Tradiční polévky naší kuchyně: bramboračka, česnečka, gulášovka, zelňačka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, houbová polévka či kulajda.
Tradiční hlavní jídla naší kuchyně:houbová, rajská, koprová či svíčková omáčka, zelí na sto způsobů, ale také řízky či bramborový salát.
Tradiční nápoje naší kuchyně: pivo a víno.
Celkový přehled oblíbenosti anketních kuchyní podle oblíbenosti:
1. Česká
2. Slovenská
3. Čínská
4. Mexická
5. Italská
6. Řecká