Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vyhodnocení ankety "oblíbená kuchyně"

V minulých týdnech probíhala na našem webu anketa o tom, jakou kuchyň upřednostňujete. Mnohé z vás asi nepřekvapí, že vítězem se stala naše, tedy česká kuchyně a v jejím závěsu náš východní soused - Slovensko. 

Česká kuchyně je velmi pestrá a zahrnuje velké množství polních plodin, zeleniny, ovoce, zvěře i ryb. Velmi oblíbené jsou u nás také houby. Nedílnou součástí naší kuchyně je polévka a pro hlavní chod jsou typická masa. Kdo by neznal snad nejtradičnější český pokrm: vepřo, knedlo, zelo, k němuž se dokonale hodí námi oblíbený chmelový mok
image
Tradiční polévky naší kuchyně: bramboračka, česnečka, gulášovka, zelňačka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, houbová polévka či kulajda.

Tradiční hlavní jídla naší kuchyně:houbová, rajská, koprová či svíčková omáčka, zelí na sto způsobů, ale také řízky či bramborový salát.

Tradiční nápoje naší kuchyně: pivo a víno. 

Celkový přehled oblíbenosti anketních kuchyní podle oblíbenosti:
1. Česká
2. Slovenská
3. Čínská
4. Mexická
5. Italská
6. Řecká

Fotogalerie

Barbora Šumná

12. 09. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře