Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Žampióny

Šampiňóny netreba šúpať, stačí zrezať konček hlúbika, alebo ich len zľahka utrieť utierkou, poprípade očistiť štetcom. Šampiňóny neumývame, lebo ak nasajú vodu, aj po udusení zostanú tuhé.  V chladničke šampiňóny /neočistené/ skladujte v zásuvke na zeleninu, nezabudnite ich vybrať z plastového obalu a uložte ich do papierového vrecka. Takto vydržia 1-2 dni. Dajú sa aj zamraziť. Nakrájajte ich na tenké plátky a uložte do mikroténového vrecúška. Ak ich zmrazené chcete použiť do jedla, nerozmrazujte ich, ale ich jednoducho pridajte priamo do pripravovaného jedla. Zo šampiňónov sa vôbec nepriberá, naše telo zásobujú vitamínmi K,D,E,B, a dokonca aj B12, ktorý sa v prírodnej podobe vyskytuje len zriedka. Šampiňóny obsahujú aj veľké množstvo biekovín, esenciálnych aminokyselín a aj minerálnych látok ako železo, zinok, draslík...

uschi3

07. 05. 2011

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře