Zapečené sýrové těstoviny (3-4 porce)
Široké nudle - 300 g
- Čerstvý špenát - 150 g (nebo 100 g mraženého)
- Slanina - 50 g
- Slunečnicová semínka - 2 lžíce
- Sůl
- Máslo - 2 lžíce
- Hladká mouka - 2 lžíce
Mléko - 200 ml
- Škrob kuzu - 2 lžíce (pokud nemáte, použijte jiný)
- Modrý sýr - 50 g
- Ementál - 50 g
Mletý černý pepř, sůl - na dochucení
V osolené vodě si uvařte těstoviny do poloměkka. Pak je nechte okapat. Slaninu si nakrájejte na proužky a osmažte. Špenát properte ve vodě, abyste jej zbavili nečistot. Na pánvi si rozpusťte máslo, opražte na něm mouku a přilijte mléko. K zahuštění využijte škrob, který si vmícháte do malého množství vody.
Jakmile tam budete přilévat škrob, měli byste neustále míchat metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Přiveďte omáčku k varu a poté do ní nastrouhejte sýry. Vařte tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí a pak přidejte špetku soli a pepře. Do těstovin vmíchejte špenát a opečenou slaninu.
Nakonec těstoviny polijte sýrovou omáčkou a důkladně promíchejte. Pak z nich vytvořte nudlová hnízda a položte je na plech vystlaný pečícím papírem. Tyto hnízda pečte v troubě minimálně 20 minut při 180 °C. Před podáváním posypte každou porci slunečnicovými semínky.
#tescoma-siroky-testoviny