Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Závin

Někde jsem se dočetla, že původní štrúdly byly zhotovovány z jednoduchého těsta z vody a mouky, které se vytáhlo na ubruse na tenko-proto název tažený štrúdl. Ba, i se traduje, že přes správně vytažené těsto se dal přečíst i milostný dopis. Jinak štrúdl pochází z Rakouska a odtud byl importovám do zbytku Evropy.

17. 08. 2010


Přidat komentář
Ajaja
Omyl - štrůdl ve Vídni pekly české služtičky a kuchtičky !!!

Ajaja 02. 09. 2010, 17:21

Hloušková
Ten závin se stále peče. Těsto je zde v receptech.

Hloušková 06. 11. 2010, 21:06

Ajaja
Peče, peče, ale málo - ono dobře těsto vytáhnout a nepotrhat, je docela fuška...

Ajaja 07. 11. 2010, 06:31

Thumb
To máš pravdu, chce to praxi

zavin 07. 11. 2010, 11:45

Ajaja
Přiznám se, že musím brát ohled na čas, kterého zase až tak moc není,... Řeším to v poslední době tak, že si kupuji hotové lístkové těsto, dokonce již vyválené, ale musím říci, že jsou značné rozdíly v kvalitě. Nejvíce mi vyhovuje z Lidlu - cena, kvalita, množství, chuť... v životě mi žádné těsto tak krásně nelístkovalo, jako toto.

Ajaja 07. 11. 2010, 16:43

Facebook komentáře