Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Závin

Někde jsem se dočetla, že původní štrúdly byly zhotovovány z jednoduchého těsta z vody a mouky, které se vytáhlo na ubruse na tenko-proto název tažený štrúdl. Ba, i se traduje, že přes správně vytažené těsto se dal přečíst i milostný dopis. Jinak štrúdl pochází z Rakouska a odtud byl importovám do zbytku Evropy.

17. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Omyl - štrůdl ve Vídni pekly české služtičky a kuchtičky !!!

Ajaja 02. 09. 2010, 17:21

Hloušková
Ten závin se stále peče. Těsto je zde v receptech.

Hloušková 06. 11. 2010, 21:06

Ajaja
Peče, peče, ale málo - ono dobře těsto vytáhnout a nepotrhat, je docela fuška...

Ajaja 07. 11. 2010, 06:31

Thumb
To máš pravdu, chce to praxi

zavin 07. 11. 2010, 11:45

Ajaja
Přiznám se, že musím brát ohled na čas, kterého zase až tak moc není,... Řeším to v poslední době tak, že si kupuji hotové lístkové těsto, dokonce již vyválené, ale musím říci, že jsou značné rozdíly v kvalitě. Nejvíce mi vyhovuje z Lidlu - cena, kvalita, množství, chuť... v životě mi žádné těsto tak krásně nelístkovalo, jako toto.

Ajaja 07. 11. 2010, 16:43

Facebook komentáře