Závin

Někde jsem se dočetla, že původní štrúdly byly zhotovovány z jednoduchého těsta z vody a mouky, které se vytáhlo na ubruse na tenko-proto název tažený štrúdl. Ba, i se traduje, že přes správně vytažené těsto se dal přečíst i milostný dopis. Jinak štrúdl pochází z Rakouska a odtud byl importovám do zbytku Evropy.

přidejte na:

17. 08. 2010


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Omyl - štrůdl ve Vídni pekly české služtičky a kuchtičky !!!

Ajaja 02. 09. 2010, 19:21

Chybějící obrázek
Ten závin se stále peče. Těsto je zde v receptech.

Hloušková 06. 11. 2010, 22:06

Ajaja
Peče, peče, ale málo - ono dobře těsto vytáhnout a nepotrhat, je docela fuška...

Ajaja 07. 11. 2010, 07:31

Chybějící obrázek
To máš pravdu, chce to praxi

zavin 07. 11. 2010, 12:45

Ajaja
Přiznám se, že musím brát ohled na čas, kterého zase až tak moc není,... Řeším to v poslední době tak, že si kupuji hotové lístkové těsto, dokonce již vyválené, ale musím říci, že jsou značné rozdíly v kvalitě. Nejvíce mi vyhovuje z Lidlu - cena, kvalita, množství, chuť... v životě mi žádné těsto tak krásně nelístkovalo, jako toto.

Ajaja 07. 11. 2010, 17:43