Zázrak zvaný spirulina, který ochrání vaše zdraví!

Chcete mít zdravé tělo a bystrou mysl? Pak je třeba sledovat, co jíte. Obsah živin totiž výrazným způsobem ovlivňuje nejen to, jestli jste zdraví, ale i to, jak se aktuálně cítíte. Řešením může být spirulina, která obsahuje extrémně vysoké množství vitaminu a minerálů, díky čemuž ochrání tělo a povzbudí mysl. Že jste o spirulině ještě neslyšeli? Tak si pojďte přečíst dnešní článek.

ZÁKLADNÍ FAKTA O SPIRULINĚZázrak zvaný spirulina, který ochrání vaše zdraví!

Spirulina je druh řasy, která existuje na Zemi více než tři miliardy let. Jedná se o běžný doplněk stravy, který je bohatý na živiny jako bílkoviny, vitaminy a minerály. Kromě toho má ale i celou řadu dalších benefitů, proč byste ji měli zařadit do svého jídelníčku.

S ČÍM MŮŽE SPRIULINA POMOCI?

Dnes už díky testům můžeme o spirulině bez problémů říct, že je pro naše tělo velice prospěšná. Obsahuje totiž vysoké množství bílkovin, minerálů a vitaminů.

Hlavní vlastnosti:

  • Podporuje metabolismusZázrak zvaný spirulina, který ochrání vaše zdraví!

  • Má protizánětlivé účinky

  • Působí jako antioxidant

PODPORA METABOLISMU

Bez energie naše tělo nefunguje. Spirulina ale obsahuje látky, které podporují funkci našeho metabolismu, čímž usnadňují jeho fungování. Velkou úlohu zde hraje obsah vitaminu B a železa, které jsou účinné v boji proti slabosti a anémii.

PROTIZÁNĚTLIVÉ ÚČINKY

Spirulina pečuje o imunitní systém. Několik výzkumů ukázalo, že její pravidelné užívání tišší alergie (zabraňuje vypouštění histaminu), které jsou vyvolané nepřiměřenou reakcí organismu. Spirulina je ale důležitá i pro svůj vysoký podíl kyseliny gama-linolenové, což je esenciální mastná kyselina, která vykazuje protizánětlivé vlastnosti.

ANTIOXIDANT

Oxidace je součástí našeho života. Poškozuje buňky, vyvolává nemoce a urychluje proces stárnutí. Chlorofyl a fykocyanin však tento proces dokážou eliminovat a zpomalit. Díky nim se z těla efektivně odvádí negativní látky a zanechávají tělo čisté a zdravé. 

Další látky, kvůli kterým se spirulina vyplatí jíst:

  • Vláknina podporuje trávení a zdravé srdce

  • Beta karoten zlepšuje imunitu a zdraví kůže

  • Vápník posiluje kosti a zuby

  • Esenciální mastné kyseliny jsou prospěšné pro srdce

 

přidejte na:
Šéfredaktor

04. 01. 2021

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář