"Zelené" rady

59777_medium

Hlávkový salát uchováme čerstvý asi týden, když listy rozebereme zvlášť a vložíme do mikrotenového sáčku do chladničky.

Čalamádám dáme pikantní a dobrou chuť  když položíme na povrch strouhaný křen. Vydrží nám použitelná ke spotřebě podstatně déle.

Pokrájené ovoce nezhnědne, když ho pokapeme citronovou šťávou. Citron cítit není, ale zesílí vůni ovoce.

Koláče  zůstanou déle čerstvé, když do dózy, kam se mají ukládáme, přidáme kousek jablka.

Změklá rajčata přes noc je ponořte do studené vody a malinko osolte. Ráno budou čerstvá a pevná.

K  nezralým rajčatům přidejte jablko, rychleji dozrají.

Nařezanou čerstvou petrželku dáme do mikrotenového pytlíku do lednice, vydrží déle čerstvá jak ve vodě.

přidejte na:
Roxana

13. 01. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář