Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií

Přemýšlíte jak strávit svátek všech zamilovaných? Překvapte svůj protějšek opravdovou Itálií! Dejte průchod svým emocím a nechte porcelán létat vzduchem. Riziko, že svou lásku uvidíte naposled, je minimální. Speciální valentýnské menu šéfkuchaře holešovické trattorie Mercato Roberta Strazzulla je totiž gastronomickým zážitkem, při kterém si budete přát, aby vám na stole „přistál“ další talíř.

Zpestřete si svátek zamilovaných pravou Itálií
Valentýnskému menu servírovanému ve čtvrtek 14. února  v  trattorii Mercato, bude předcházet sklenka Aperol Spritzu. Nejznámější italský aperitiv z hořce, rebarbory, pomeranče a aromatických bylin, jehož přesné složení je od roku 1919 přísně střeženým tajemstvím, příznivě ovlivňuje trávení a v kteroukoli denní, noční či roční dobu probouzí chuťové buňky k činnosti. 

Prvním ze čtyř chodů, k nimž bude rozléváno osvěžující šumivé víno Frizzante Rosé, tzv. antipasto bude parmazánové suflé se šunkou prosciutto crudo reserva, pocházející z vyhlášené lombardské farmy, kde zraje 24 měsíců, a sezamové krekry. Podle italské tradice dále hosté ochutnají primo piatto neboli první chod v podobě gnocchi plněných sýrem buffala, rajčatovou redukcí, domácím bazalkovým pestem a s nejlepší odrůdou černých oliv taggiasche z Janova. Jako piatto secondo připraví šéfkuchař Roberto Strazzullo kachní tagliata s krémem z jeruzalémských artyčoků s pečenými bramborami ve tvaru srdíček a jedlými růžemi. Coby dezert, ve které se ne náhodou snoubí afrodiziakální účinky čokolády a feferonky, bude podáván čokoládový mousse s peperoncinem a omáčkou z čerstvých jahod. 

Cena čtyřchodového valentýnského menu se sklenkou Aperol Spritzu a lahví Frizzante rosé  pro dvě osoby je 1 402 Kč a rezervovat si jej můžete na telefonním čísle 266 317 068. Samozřejmostí, je dvouhodinové bezplatné parkování na velkokapacitním parkovišti v areálu pražské holešovické tržnice.

ADRESA:
Trattoria & Pizzeria Mercato
Pražská Holešovická tržnice – hala č. 5 
Bubenské nábřeží 306/13, P.O.Box 46
17000 Praha 7 – Holešovice

Barbora Šumná

05. 02. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře