Základem jsou kvalitní suroviny
Složení full english breakfast
Anglická klobása
Britské klobásky (sausages) jsou velkým pojmem. Smaží se ve střívku, tak jak jsou v prodeji nebo se mohou ze střívkavyjmout a připravovat jako masová směs či masové kuličky. Vyrábí se s mnoha příchutěmi bylin a koření, obsahují minimálně 70% vepřového masa. Klobásky jsou zpracovávány podle starých receptů, které si jejich výrobci nechávají v tajnosti. Ve většině případů jde o rodinné dědictví, zdokonalované mnoha generacemi řezníků. Klobásy mají výraznou chuť a jsou z nasekaného masa, které jí dodává krásnou masovou strukturu.
Pokud chceme porovnat britské klobásky s těmi našimi, tak jsou mezi nimi dva základní rozdíly. Britské klobásky nejsou tepelně upravované, neudí se a ten druhý rozdíl je v tom, že obsahují maso. Takže při přípravě své lahodné anglické snídaně, buď udělejte malý kompromis a nahraďte opravdu dobrým párkem nebo klobásou od vyhlášenéhpo uzenáře, s vysokým obsahem masa a přírodním střívku nebo, pokud jste puntičkáři, vyrobte vlastní anglickou klobásu.
Fazole
Důležitou moderní součástí anglické snídaně jsou fazole (baked beens), které obsahuji bílkoviny, sacharidy, vlákniny, tuky. Nejčastěji se používají konzervované bílé fazole v rajčatové omáčce značky Heinz. Ale můžete nahradit i jinými, udržte však kvalitu.
Slanina
Anglická slanina (back bacon) je plným právem pojmem po celém světě. Britové berou její výrobu neskutečně vážně a po staletí šlechtili čuníky speciálně pro výrobu slaniny a klobásek. Proto opět dbejte na dobrý výběr a sáhněte po krásně prorostlé, vyvoněné slanině.
Vajíčka, rajčata a houby
Všechny výše uvedené suroviny se podávají tepelně zpracované, smažené či pečené. Vajíčka mohou být míchaná, ale nejčastěji se podávají jako volské oko. Střední velká rajčata se mohou opéct v celku nebo nakrájené na polovic. Někdo je z anglické snídaně vynechává, ale dobře tepelně upravená a trochu posolená jsou neskutečně lahodným doplňkem. Chuťově jsou významné i houby. V současnosti se nejvíce podávají opečené nebo podušené celé hlavičky žampionů.