Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ačokča

Ačokča

Přidat na Pinterest

Nazývaná také jako mexická okurka. Její plody jsou vhodné k zavařování, z listů lze uvařit špenát, lze ji plnit masem, zapékat, dusit, přidávat do polévek a salátů. Plody ačokčy obsahují horčiny, které jsou pro lidský organismus velmi zdravé. Je zde obsažen betakaroten, vitamin C, B1 a B2. Ke konzumaci jsou vhodné i malé čerstvé plody, které podporují metabolismus tuků a posilují psychiku. U starších plodů je třeba semena před konzumací odstranit.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapečená plněná ačokča

Zapečená plněná ačokča

Maso a rýži (lepší je lehce rozvařená) smícháme a důkladně spojíme. Přidáme mezi dlaněmi promnuté oregano a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Ačokča Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
hm, zajímavé, a kde jsou ty recepty?

jiri 13. 10. 2015, 07:06

Veronika
Komentář je uložen v sekci Ingredience, ne v receptech. Vaše sRecepty

Veronika 13. 10. 2015, 11:53

Facebook komentáře