Ačokča

Ačokča

Nazývaná také jako mexická okurka. Její plody jsou vhodné k zavařování, z listů lze uvařit špenát, lze ji plnit masem, zapékat, dusit, přidávat do polévek a salátů. Plody ačokčy obsahují horčiny, které jsou pro lidský organismus velmi zdravé. Je zde obsažen betakaroten, vitamin C, B1 a B2. Ke konzumaci jsou vhodné i malé čerstvé plody, které podporují metabolismus tuků a posilují psychiku. U starších plodů je třeba semena před konzumací odstranit.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybí obrázek
hm, zajímavé, a kde jsou ty recepty?

jiri 13. 10. 2015, 07:06

Chybí obrázek
Komentář je uložen v sekci Ingredience, ne v receptech. Vaše sRecepty

13. 10. 2015, 11:53

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.