Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Brukev

Celým jménem Brukev řepka neboli Tuřín je kořenová zelenina s výraznou chutí. Přidává se do dušených pokrmů nebo se může použít do omáček na těstoviny. Brukev řepka olejka neboli Čoi sum se může narozdíl od své příbuzné konzumovat celá včetně žlutých kvítků. Tvoří směs s mnoha dalšími druhy sálátové zeleniny. Může se podávat připravená na páře nebo vařená ve vodě. U nás se ale hlavně používá k výrobě olejů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Brukvová polévka se škrobem

Brukvová polévka se škrobem

Na nudličky pokrájené brukve osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme glutasol, sójovou omáčku, fazole...

Brukvová kaše s cibulkou

Brukvová kaše s cibulkou

Vařené brukve prolisujeme, vmícháme na polovině tuku osmaženou cibulku, osolíme, popř. přisladíme a podávám...

Smažená brukev po přírodnu

Smažená brukev po přírodnu

Na větší tenké plátky pokrájené brukve osolíme, poprášíme cukrem a moukou a smažíme na rozpáleném tuku. Pod...

Brukvové zelí

Brukvové zelí

Nastrouhanou brukev osmahneme na zpěněné cibulce s kmínem, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme d...

Brukvové opečenky

Brukvové opečenky

Na hrubo nastrouhané brukve smícháme s krupicí, žloutkem, osolíme, opepříme a vmícháme z bílku tuhý sníh. V...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Brukev Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře