Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
černý kořen

černý kořen

Přidat na Pinterest

Kořenová mrazuvzdorná zelenina, čeleď hvězdicovítá. Jeho odborný název je hadí mord španělský. U nás stále málo známá zelenina.Lze jej konzumovat s syrovém stavu, ale také tepelně zpracovávat smažením, vařením, dušením a zapékáním. Zpracovává se podobně jako chřest. Černou slupku je nutné před použitím dobře oškrábat. Je velice vhodný pro diabetiky vzhledem k vysokému odasahu sacharidu inulinu. V černém kořeni je vysoký obsah železa, hořčíku, sodíku a fosforu. Má pozitivní účinky na nervovou soustavu a na žlázy s vnitřní sekrecí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapečený černý kořen

Zapečený černý kořen

Černý kořen uvaříme v osolené a okyselené vodě. Oloupeme a pokapeme citronem. Asi 80g másla /zbytek necháme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí černý kořen Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře