Zapečený černý kořen
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1404
kalorií
1.0g
cukrů
112.0g
tuků
38.0g
bílkovin
Příprava
Černý kořen uvaříme v osolené a okyselené vodě. Oloupeme a pokapeme citronem. Asi 80g másla /zbytek necháme na vymazání misky/ utřeme se žloutky, přidáme mléko, sůl, muškátový květ, mouku a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Do těsta přimícháme a drobně krájený černý kořen. Dáme do vymazané misky a pomalu pečeme 3/4 až 1 hodinu. Podáváme s hlávkovým salátem.
Tip k receptu
Pro nevegetariány: můžete přidat do těstíčka na toto množství cca 150 g šunky (nakrájené na malé kousky).
karkolka13. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.