Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chlebovník

Chlebovník

Přidat na Pinterest
Označení pro ovocný strom i plody, původem z Indického a Tichého oceánu. Všechny části stromu obsahují latex. Plody jsou velikostně, tvarově i povrchově podobné grapefruitům. Překvapí nás možnosti přípravy plodů. Ty se dají opékat, smažit, vařit i grilovat. Po tepelné úpravě připomíná brambory nebo čerstvě upečený chléb (proto název chlebovník). Můžeme jej konzumovat samotný nebo jako přísadu do jiných jídel připravených podle tradičních receptur (pečený v banánovém listě, s kokosovým mlékem). Sušený oslazený chlebovník se podává jako dezert.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz souvi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Chlebovník Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře