Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kaviár na vejcích

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1164 kalorií 3.0g cukrů 99.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bílky nakrájíme na kousky. Žloutky rozmačkáme, přidáme hořčici, máslo, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Ze žloutkové hmoty vytvoříme kuličku, kterou dáme do prostřed servírovacího tácu (talíře). Na každou topinku nasypeme nakrájené uvařené bílky, přidáme lžíci kaviáru a dozdobíme listem pažitky. Ozdobené topinky rozložíme na servírovací tác (talíř) kolem žloutkové kuličky a servírujeme.


Přidat na Pinterest
Milena

13. 07. 2009, Recept navštíven: 5198x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodná pochuťka

10. 10. 2016, 09:55

Přidat komentář

Facebook komentáře