Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kaviár na vejcích

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

1164 kalorií, 3.0g cukrů, 99.0g tuků, 62.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bílky nakrájíme na kousky. Žloutky rozmačkáme, přidáme hořčici, máslo, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Ze žloutkové hmoty vytvoříme kuličku, kterou dáme do prostřed servírovacího tácu (talíře). Na každou topinku nasypeme nakrájené uvařené bílky, přidáme lžíci kaviáru a dozdobíme listem pažitky. Ozdobené topinky rozložíme na servírovací tác (talíř) kolem žloutkové kuličky a servírujeme.

Milena

13. 07. 2009, Recept navštíven: 4907x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz souvi...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kaviár na vejcích Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodná pochuťka

10. 10. 2016, 09:55

Přidat komentář

Facebook komentáře