Kaviár na vejcích
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1164
kalorií
3.0g
cukrů
99.0g
tuků
62.0g
bílkovin
Příprava
Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bílky nakrájíme na kousky. Žloutky rozmačkáme, přidáme hořčici, máslo, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Ze žloutkové hmoty vytvoříme kuličku, kterou dáme do prostřed servírovacího tácu (talíře). Na každou topinku nasypeme nakrájené uvařené bílky, přidáme lžíci kaviáru a dozdobíme listem pažitky. Ozdobené topinky rozložíme na servírovací tác (talíř) kolem žloutkové kuličky a servírujeme.
Milena13. 07. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.