Kaviár na vejcích

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1164 kalorií
3.0g cukrů
99.0g tuků
62.0g bílkovin


Příprava

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky. Vydlabeme žloutky a bílky nakrájíme na kousky. Žloutky rozmačkáme, přidáme hořčici, máslo, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Ze žloutkové hmoty vytvoříme kuličku, kterou dáme do prostřed servírovacího tácu (talíře). Na každou topinku nasypeme nakrájené uvařené bílky, přidáme lžíci kaviáru a dozdobíme listem pažitky. Ozdobené topinky rozložíme na servírovací tác (talíř) kolem žloutkové kuličky a servírujeme.

přidejte na:
Chybí obrázek

13. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
lahodná pochuťka

10. 10. 2016, 09:55

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.