Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kaviár

Kaviár

Přidat na Pinterest
Rybí jikry. Při koupi nás nesmí překvapit poněkud vyšší cena. Ta se odvíjí od druhu ryby a množství přidaných látek ovlivňující trvanlivost. Čím méně jich kaviár obsahuje, tím je cena vyšší. Podává se při výjimečných událostech ve spojení s pečivem nebo vejci natvrdo. Máme několik druhů, lišící se barvou i zemí původu. Nejvíce kvalitní je ruský kaviár. Rozlišujeme černý kaviár (z jeseterovitých ryb) a červený kaviár (z lososovitých ryb). První typ označujeme jako pravý kaviár, má černou nebo šedavou barvu, jsou to pevné, tuhé, nezapáchající kuličky. Druhý typ je také jinak označován jako nepravý kaviár a pochází ze všech ostatních druhů ryb než z jeseterovitých.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Avokádo plněné lososem

Avokádo plněné lososem

Obě avokáda oloupeme, rozpůlíme a odstraníme pecku. Každou půlku podélně rozkrojíme a pokapeme citronovou š...

Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú nec...

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

Studené bramborové knedlíky se zakysanou smetanou a kaviárem

1. brambory uvaříme ve slupce doměkka 2. mezitím si připravíme omáčku: smetanu smícháme s vínem, limetkov...

Kaviárová pomazánka

Kaviárová pomazánka

Kaviár umícháme s pomazánkovým máslem.

Kaviár na vejcích

Kaviár na vejcích

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si připravíme topinky (viz souvi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kaviár Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře