Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
3720 kalorií 11.0g cukrů 175.0g tuků 129.0g bílkovin

Příprava

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cesto, do ktorého pridáme ešte tuhý sneh. Cesto necháme stáť asi pol hodiny. Potom z neho pečieme palacinky, ku ktorým podávame rozpustené horúce maslo, čerstvú smotanu, kaviár, tvaroh alebo nakrájaného slaného sleďa, ktorého pred tým namočíme na niekoľko hodín do mlieka.

Bulb Tip k receptu

Pre našinca nezvyklé jedlo, ale ináč vynikajúce, po ktorom chutí pivo aj víno.


Jozef

22. 07. 2010, Recept navštíven: 4407x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to niečo vynikajuce

11. 01. 2017, 11:01

Přidat komentář
Thumb
moc dobré,právě jsem je ochutnal,doporučuji!!!!!

bishot 01. 05. 2011, 18:39

Facebook komentáře