Bliny - ruské palačinky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

3720 kalorií
11.0g cukrů
175.0g tuků
129.0g bílkovin


Příprava

Do 250 ml teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cesto, do ktorého pridáme ešte tuhý sneh. Cesto necháme stáť asi pol hodiny. Potom z neho pečieme palacinky, ku ktorým podávame rozpustené horúce maslo, čerstvú smotanu, kaviár, tvaroh alebo nakrájaného slaného sleďa, ktorého pred tým namočíme na niekoľko hodín do mlieka.

Tip k receptu

Pre našinca nezvyklé jedlo, ale ináč vynikajúce, po ktorom chutí pivo aj víno.

přidejte na:
Jozef

22. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to niečo vynikajuce
Svetlana 11. 01. 2017, 12:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvele palacinky
katka16031 10. 01. 2018, 23:01
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajúci recept na palacinky
palino 27. 03. 2018, 19:01