Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sleď

Sleď

Přidat na Pinterest
Mořská ryba. V prodeji běžně, buď jako matjesy (jedná se o mladé sledě bez jiker a mlíčí) a poté starší sledi, tzv. plní sledi, kteří již jikry a mlíčí mají. Ryby se po vylovení zbaví vnitřností a ukládají se ve vrstvách, které se solí. Vznikají tak slanečci. Část ryb se konzervuje, ale můžeme narazit i na mražené sledě, které upravujeme jako filety. Sleď má vynikající maso, jemné a zdravé. Obsahuje mnoho látek důležitých pro organismus.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sledě v bylinkové krustě

Sledě v bylinkové krustě

Petrželku, oloupanou šalotku, měsíčky z citrónu a strouhanku rozmixujeme tyčovým mixérem. Sledě nakrájíme...

Máslo uzenáčové

Máslo uzenáčové

Uzenáče oloupeme, maso opatrně zbavíme kostí. Utřeme máslo, přidáme jemně sekanou cibuli, kapary, hořčici, ...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vo...

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Brambory zapečené se solenými sleďmi

Uvarené, olúpané a ochladené zemiaky pokrájame na plátky a navrstvíme do pekáča, ktorý sme vymastili a posy...

Norský salát

Norský salát

Očistený karfiol, rozdelený na menšie ružičky, uvaríme v slanej vode. Fazuľku pokrájame a tiež uvaríme. Sce...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sleď Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře