Plněný lososový plátek
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe vychladlé listy špenátu a na něj filety matjesa. Vše pevně zavineme do rolády, zabalíme do folie a dáme do lednice vychladit.
Štávu z jednoho citronu smícháme s vínem a dáme vařit. Solamyl rozmícháme v trošce vody a nalijeme do vroucí směsi. Dále už nevaříme. Do omáčky přidáme máslo na zjemnění chuti, osolíme, opepříme a necháme vychladit.
Roládu z lososa nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Zdobíme koprem.
22. 03. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 07. 04. 2016, 09:52

hanka 09. 04. 2016, 18:43

Svetlana 15. 10. 2016, 20:13

dušanka 14. 10. 2017, 21:01

katka16031 23. 06. 2019, 21:00
Angel 666 22. 03. 2012, 23:07