Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Losos

Losos

Přidat na Pinterest

Patří k nejušlechtilejším rybám. Je to ryba sladkovodní, ikdyž většinu života stráví v mořské vodě. Typickou růžovo-oranžovou barvu způsobuje strava. Losos loví malé ráčky, kteří obsahují červené barvivo. Maso lososa obsahuje nejen hodnotné bílkoviny, ale i velké množství tuku. Ten je ovšem také prospěšný, neboť je ze 2/3 tvořen nenasycenými mastnými kyselinami Omega 3, které si lidské tělo nedokáže samo vytvořit. Dále nabízí hodně vitamínů, a to A, D, E vitamíny skupiny B, také minerály jako vápník, hořčík, fosfor, stopový fluor, měd a selen. Tyto látky obsažené v lososím mase vám mohou pomoci chránit srdce a cévy, udržovat cholesterol v rovnováze, předcházet vysokému tlaku, mrtvici, infarktu, chránit buňky před volnými radikály nebo zmírnit migrénu díky prokrvení mozku. Čerstvé maso zpracujte co nejrychleji, raději ještě týž den. Nejlépe jej upravíte minutkově, jako steak, se zeleninou nebo na bylinkách a s různými omáčkami. Při koupi si dejte pozor na průmyslově vyráběné náhražky. Tyto výrobky sice vzhledem a chutí lososa připomínají, jsou však vyobeny z tresky nebo pstruha a upraveny barvivem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladi...

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Část jich roz...

Burger z lososa

Burger z lososa

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ...

Uzený losos s marinádou z petržele

Uzený losos s marinádou z petržele

Lososa osolíme a opepříme, potřeme ho kořením Rub uzený. Jarní cibulku a jednu hrst petrželky nasekáme a ...

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Losos Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře