Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hustá smetana

Hustá smetana

Přidat na Pinterest
Tučný nažloutlý krém, původem z Anglie. Výrobek je chráněn jako vnitřní produkt EU. Vyrábí se z plnotučného kravského mléka, hmota se nechává odležet několik hodin. Pokud neseženeme hustou smetanu v obchodě, můžeme si ji vyrobit i sami doma. Smícháme plnotučné mléko se smetanou ke šlehání a necháme odležet v chladu. Vytvoří se škraloup, který sbíráme a odkládáme do jiné nádoby. Zbylé mléko pak můžeme využít v nejrůznějších receptech. Tradiční hustá smetana se podává na koláčcích společně s čerstvým ovocem nebo marmeládou, můžeme ji využít i místo másla.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, sm...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na ro...

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček...

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Máslo a nivu vyšleháme do pěny, vmícháme majonézu, smetanu, koňak a na závěr na jemno rozdrcené ořechy. Ope...

Cibulový koláč z křehkého těsta

Cibulový koláč z křehkého těsta

Ze změklého másla, hladké mouky, studené vody a trochy soli vypracujeme těsto, které vyválíme na plát. Kula...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hustá smetana Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře