Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cibulový koláč z křehkého těsta

Cibulový koláč z křehkého těsta

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
4080 kalorií 8.0g cukrů 293.0g tuků 68.0g bílkovin

Příprava

Ze změklého másla, hladké mouky, studené vody a trochy soli vypracujeme těsto, které vyválíme na plát. Kulatou koláčovou formu s nízkým okrajem o průměru 22 cm pečlivě vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou. Pak ji vyložíme připraveným rozváleným těstem. Dáme do trouby vyhřáté na 200 Stupňů Celsia a necháme chvíli zapéct - přibližně 10 minut. Zatím oloupeme červenou cibuli a nakrájíme na proužky. Za občasného míchání ji podusíme na trošce oleje. Podle potřeby osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem a necháme vychladnout. Nakrájíme na drobné kostičky anglickou slaninu a nasypeme ji na druhou pánev. Přistavíme na mírný oheň a několik minut nasucho škvaříme. Pak slaninku i s tukem přidáme vychladnout k cibuli. Smetanu rozšleháme se žloutky a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Vychladlou cibulovou směs promícháme se slaninou a rozložíme na předpečený koláč. Vše zalijeme smetanou se žloutky. V předehřáté troubě pečeme při 200°C ještě asi 40 minut. Ozdobíme čerstvými bylinkami podle obliby a chuti a pak podáme teplé nebo studené.


kaccka

07. 01. 2013, Recept navštíven: 2026x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře