Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Broskvový koláč z křehkého těsta

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1848 kalorií 4.0g cukrů 95.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. Šleháme, dokud se nevytvoří z těsta koule. Můžeme těsto zpracovat i rukama.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet. Poté těsto vyjmeme a na lehce pomoučeném válu, rozválíme placku, kterou vyložíme vymazanou koláčovou formu.
Broskve nakrájíme na měsíčky a vyklademe s nimi formu. Posypeme čokoládovýma vločkama a na chvíli ještě vložíme do lednice.
V míse rozmícháme zbylé vejce, cukr a smetanu. Touto směsí broskve ve formě zalijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Poté ztlumíme na 170°C a dopékáme ještě 30 minut.

Bulb Tip k receptu

Ke šlehačce můžeme přidat i mletou vanilku.


Přidat na Pinterest
Sonia005

01. 12. 2011, Recept navštíven: 2959x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
senzačný koláč

10. 11. 2015, 11:09

Přidat komentář

Facebook komentáře