Broskvový koláč z křehkého těsta

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1848 kalorií
4.0g cukrů
95.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. Šleháme, dokud se nevytvoří z těsta koule. Můžeme těsto zpracovat i rukama.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet. Poté těsto vyjmeme a na lehce pomoučeném válu, rozválíme placku, kterou vyložíme vymazanou koláčovou formu.
Broskve nakrájíme na měsíčky a vyklademe s nimi formu. Posypeme čokoládovýma vločkama a na chvíli ještě vložíme do lednice.
V míse rozmícháme zbylé vejce, cukr a smetanu. Touto směsí broskve ve formě zalijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Poté ztlumíme na 170°C a dopékáme ještě 30 minut.

Tip k receptu

Ke šlehačce můžeme přidat i mletou vanilku.

přidejte na:
Sonia005

01. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
senzačný koláč

10. 11. 2015, 11:09

Chybí obrázek
dobrý krehky broskynový koláč

28. 02. 2018, 21:03

Chybí obrázek
jednoducho vyborný koláč

22. 03. 2018, 15:28

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.