Broskvový koláč z křehkého těsta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1848 kalorií
4.0g cukrů
95.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Do sekacího robota vložíme mouku, sůl a 1 lžíci cukru moučka a na chvíli zapneme. Necháme provzdušnit mouku. Poté přidáme na kostičky nakrájené máslo a znovu robot zapneme. Po chvilce přilijeme 1 trochu rozšlehané vejce a zapneme naposledy robot. Šleháme, dokud se nevytvoří z těsta koule. Můžeme těsto zpracovat i rukama.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet. Poté těsto vyjmeme a na lehce pomoučeném válu, rozválíme placku, kterou vyložíme vymazanou koláčovou formu.
Broskve nakrájíme na měsíčky a vyklademe s nimi formu. Posypeme čokoládovýma vločkama a na chvíli ještě vložíme do lednice.
V míse rozmícháme zbylé vejce, cukr a smetanu. Touto směsí broskve ve formě zalijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Poté ztlumíme na 170°C a dopékáme ještě 30 minut.

Tip k receptu

Ke šlehačce můžeme přidat i mletou vanilku.

přidejte na:
Sonia005

01. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
senzačný koláč

majka 10. 11. 2015, 11:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý krehky broskynový koláč

hanka 28. 02. 2018, 21:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoducho vyborný koláč

katka16031 22. 03. 2018, 15:28

Přidat komentář