Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chobotnička

Chobotnička

Přidat na Pinterest
Mořský živočich. Řadí se mezi hlavonožce, typickým znakem je osm chapadel s přísavkami. V obchodech k dostání většinou mražené. Přípravou tohoto pokrmu získáme netradiční jídlo, které nás překvapí svou jedinečnou a charakteristickou chutí. Maso krájíme na kousky, můžemee jej smažit, vařit, dusit, nakládat do slaného nálevu. Při zpracování musíme počítat s úbytkem masa, takže jednna středně velká chobotnice bude stačit pro čtaři lidi pouze jako předkrm. Podáváme se zeleninou, přidáváme česnek pro zvýraznění chuti. Jako přílohu si můžeme dovolit přidat v podstatě cokoliv – od jemného pečiva přes brambory, těstoviny. Chuti se meze nekladou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Opečené chobotničky

Opečené chobotničky

Chobotničky opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody. Oškrábeme brambory, nakrájíme je na měsíčky a v...

Chobotničky v chilli omáčce

Chobotničky v chilli omáčce

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Chobotnička Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře