Chobotničky v chilli omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hledáme znovu. Zobáky a hlavy vyhodíme. Chapadla necháme v celku, vložíme je do směsi a necháme 10 hodin chladit. Mezitím zbývající olej smícháme s chilli omáčkou, rozetřeným česnekem a necháme projít varem. Chapadla vyjmeme, necháme okapat a osmažíme na prudkém plameni. Smažíme 5 minut a průběžně je obracíme. Opečená chapadla se stočí a přestanou být průsvitná. Propečené kousky vhodíme do chili omáčky, promícháme, nazdobíme nakrájenými rajčaty, nasekanou natí petržele a můžeme podávat.
Tip k receptu
Podáváme s čerstvím pečivem.
Milena21. 05. 2009