Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chobotničky v chilli omáčce

Chobotničky v chilli omáčce

Obtížnost Čas přípravy
10h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 10h 40min
Nutriční hodnoty
372 kalorií 0.0g cukrů 29.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hledáme znovu. Zobáky a hlavy vyhodíme. Chapadla necháme v celku, vložíme je do směsi a necháme 10 hodin chladit. Mezitím zbývající olej smícháme s chilli omáčkou, rozetřeným česnekem a necháme projít varem. Chapadla vyjmeme, necháme okapat a osmažíme na prudkém plameni. Smažíme 5 minut a průběžně je obracíme. Opečená chapadla se stočí a přestanou být průsvitná. Propečené kousky vhodíme do chili omáčky, promícháme, nazdobíme nakrájenými rajčaty, nasekanou natí petržele a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s čerstvím pečivem.


Milena

21. 05. 2009, Recept navštíven: 2764x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskušam

08. 11. 2015, 16:56

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na chobotničky určite vyskúšm

11. 07. 2017, 19:11

Přidat komentář

Facebook komentáře