Chybějící obrázek

Chobotničky v chilli omáčce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10h 30min
Čas vaření
10min

Celkový čas

10h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

372 kalorií
0.0g cukrů
29.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Smícháme sherry, ocet, rozpůlené chilli papričky, cukr, 2 lžíce oleje, mletou papriku, sůl a vše důkladně promícháme. Každou chobotničku omyjeme pod tekoucí vodou a odřízneme hlavičky se zobákem. Pokud zobák nenajdeme, uděláme řez u chapadla a hledáme znovu. Zobáky a hlavy vyhodíme. Chapadla necháme v celku, vložíme je do směsi a necháme 10 hodin chladit. Mezitím zbývající olej smícháme s chilli omáčkou, rozetřeným česnekem a necháme projít varem. Chapadla vyjmeme, necháme okapat a osmažíme na prudkém plameni. Smažíme 5 minut a průběžně je obracíme. Opečená chapadla se stočí a přestanou být průsvitná. Propečené kousky vhodíme do chili omáčky, promícháme, nazdobíme nakrájenými rajčaty, nasekanou natí petržele a můžeme podávat.

Tip k receptu

Podáváme s čerstvím pečivem.

přidejte na:
Milena

21. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskušam
hanka 08. 11. 2015, 17:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na chobotničky určite vyskúšm
katka16031 11. 07. 2017, 21:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chobotničky chutili a určite ich zaradím do jdalnička
majka 13. 08. 2017, 15:34