Pro přípravu čínské kuchyně jsou typické těstoviny, a to hlavně dlouhé, tenké nudle svázané do svazků. Vyrábí se z rýžové nebo luštěninové mouky. Říká se jim také skleněné, neboť při přípravě na tuku zesklovatí. Jejich příprava je velmi jednoduchá a krátká a navíc nemají tendenci se lepit. Často se ani nevaří, jen se nechají nabobtnat v horké vodě nebo vývaru po dobu několika minut. Používají se k přípravě minutkových jídel s masem a zeleninou, do polévek a k omáčkám. V čínských restauracích podávají i plněné těstoviny, obdobu ravioli, či tortelini. Zakoupit je můžete v čínských obchodech s potravinami a v některých velkých marketech.
zdroj obrázku: rasamalaysia.com
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKuřecí maso s nudlemi a zeleninou
Kuřecí maso osolíme a opepříme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme na oleji dozlatova spolu s fazolkami a žam...

Smažené nudle s fazolkami
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji opékáme nasekanou jarní cibulku, jen asi jednu minutu. Přid...

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem
Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvo...
Moje čínské nudle s kuřecím masem
Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, promícháme se solamylem a dáme osmažit do pánve WOK na rozehřátý olej...

Čínské nudle sestry Eli
Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Nec...


Jak na kynuté těsto
Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky
Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty
Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života
Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně klesá potřeba jídla, někdy ...