Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru, utřený jeden stroužek česneku, citrónovou šťávu a lžičku sezamového oleje.
Tofu necháme vysušit (15 minut na papírovou utěrku) a poté nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm. Dáme do marinády na 30-60 minut.
Mezitím si uvaříme nudle.
Tofu opečeme na pánvi dokřupava, pak ještě na pánvi zalijeme zbylou marinádou a 10 sekund povaříme. Poté dáme stranou.
Smícháme sezamový a řepkový olej a opečeme na něm jarní cibulku, utřený česnek, nasekanou chilli papričku a strouhaný zázvor a opékáme minutu. Přidáme cukrový hrášek, na proužky nakrájenou papriku a špenát a smažíme 2 minuty.
Poté přidáme nudle a sójovou omáčku s limetkovou šťávou a opečeme.
Rozdělíme do dvou misek, nahoru dáme kostky tofu a zastříkneme zbylou marinádou.
Podáváme posypané koriandrem.
Tip k receptu
Sezamový olej můžeme nahradit slunečnicovým. Energetická hodnota na jednu porci je:
1373 kJ, 15 g bílkoviny, 45 g sacharidy, 9 g tuk, 4 g vláknina.
27. 11. 2015